Soner Yalçın 2 yıl sonra tahliye edildi

"Odatv" sanığı gazeteci Yalçın, serbest bırakıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Odatv davasında 2 yıldır tutuklu olarak yargılanan gazeteci yazar Soner Yalçın serbest bırakıldı. 
 
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, sanık ve avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.
Buna göre mahkeme heyeti, tutuklu sanık Soner Yalçın'ın, "atılı suçun niteliği ile tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alındığında, tutuklama koruma tedbiri yerine diğer koruma tedbirlerinin uygulanmasının bu aşamada sanık için yeterli olacağını nazara alarak" tahliyesine karar verdi. Karar oy çokluğu ile alındı.
 
Yalçın'a yurtdışına çıkış yasağı getirildi. Aynı davada yargılanan Hanefi Avcı ve Yalçın Küçük'ün tutukluluk halleri ilse devam ediyor. 
 
Yalçın, serbest bırakıldığı duruşmada Başbakan’ın dinlenmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
"Yeni hedef Başbakan"
 
"Odatv" davasının İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasında tahliye talebine ilişkin söz verilen sanık gazeteci Soner Yalçın, kötülüğün sıradan olduğunu ve ülkede zalim bir kötülüğün var olduğunu savunarak, "Bu kötülük örgütlüdür ve ne yazık ki devlet içinde yuvalanmıştır. Düzenlediği tertiplerle insanları itibarsızlaştırmakta, hapse attırmaktadır" ifadelerini kullandı.
 
Yalçın, bu kötülüğün yolun sonuna geldiğini ve açığa çıkmaya başladığını belirterek, şöyle devam etti: 
 
"Baksanıza, Başbakan Erdoğan bile kendisinin dinlendiğini, ofislerinde dinleme cihazı, böceklerin bulunduğunu açıkladı. Şimdi sıra bu böceği yerleştiren kötülük merkezini ortaya çıkarmaya geldi. Buradan açıklıyorum, biz bu tertipçileri biliyoruz. Yazdık ve 2 yıldır da bu mahkeme salonundan haykırıyoruz. 
 
Bu tertipçiler, Deniz Baykal'a kaset komplosu yapanlardır. Bu tertipçiler, 10 MHP'liye seks kaseti komplosu kuranlardır. Komplo yapacağı kişinin telefonunu dinleyecek, adım adım takip edecek, gizlice evlere girip kamerayı yerleştirecek, görüntüleri kaybedecek, yurt dışından internete sızdıracak ve hiç yakalanmayacak! Böylesine bir tertibi kim yapabilir? Sırtını devlete dayamadan, devletin istihbarat olanaklarına sahip olmadan bu tezgah kurulabilir mi, yapılabilir mi? Türkiye'nin merakla aradığı asıl derin devlet işte budur." 
 
Bu konuları yazdıkları için kendilerine de komplo kurulduğunu iddia eden Yalçın, bu tertipçilerin şimdiki yeni hedefinin Başbakan Erdoğan olduğu gün gibi açıktır. Devlet içindeki bu güç-iktidar çatışması kaçınılmazdır" diye konuştu.
Bu konularda ilginizi çekebilir