Sony 199 milyon zarar yazdı

Japon şirketi Sony de tsunami felaketinden nasibini aldı, şirket geçen yılın ikinci çeyreğinde 300 milyon dolar kar açıklamıştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TOKYO - Japonya'da 11 Mart'ta meydana gelen deprem ve tsunami felaketinin Japon şirketlerinin bilançoları üzerindeki olumsuz yansımaları sürüyor.

Sony, Japonya'nın kuzeydoğusunu vuran felaket, şirketin şebeke hizmetlerine yönelik siber saldırılar ve televizyon fiyatlarının düşmesi nedeniyle nisan-haziran döneminde 199 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. Şirket, geçen yıl ikinci çeyrekte 330 milyon dolar kar etmişti.

Şirketin, aynı çeyrekte gelirleri ise yüzde 5 azalarak 19 milyar dolar oldu.

Kar tahmini revize edildi

Mart 2012'de sona erecek mali yıl için kar tahminini 1 milyar dolardan 769 milyar dolara çeken Sony, aynı mali yılda televizyon satışları tahminini 27 milyondan 22 milyona indirdi, PlayStation 3 oyun konsulu satışlarını 15 milyon adet ve dijital kamera satışlarını da 24 milyon adet olarak belirledi.

Sony, Mart 2012'de sona erecek mali yıl için satış tahminlerini de 96 milyar dolardan 92 milyar dolara çekti. 

Bilgisayar korsanları Sony'nin PlayStation şebekesi ve diğer şebeke hizmetlerine düzenlediği siber saldırılarda 100 milyondan fazla müşterinin bilgilerine ulaşırken, şirket bu saldırıların olumsuz etkilerini gidermek için 179 milyon dolar ayırdı.

Bu konularda ilginizi çekebilir