Şortlu kadına tekme atan saldırgana tutuklama talebi

İstanbul'da şort giydiği için bir hemşireye tekme atan 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu, tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Maslak'ta bir otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için tekme atan 35 yaşındaki Abdullah Çakıroğlu, adliyeye sevkedildi. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde savcılık tarafından serbest bırakılan Çakıroğlu hakkında "Halkı kin ve nefrete teşvik etmek" ve "Bir kimsenin inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale etmek" suçlamasıyla tekrar yakalama kararı çıkartıldı.

Akşam saatlerinde yeniden gözaltına alınan Abdullah Çakıroğlu, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü'nden Anadolu Adalet Sarayı'na gönderildi. Saldırgan daha sonra, tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Bakanlıktan destek mesajı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Kadına şiddet her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız. Ayşegül Terzi ve diğer şiddet mağduru kadınlarımızın yanındayız." ifadelerini kullandı.

Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Kaya, Çekmeköy'de, belediye otobüsünde darbedilen hemşire Ayşegül Terzi ile telefonda görüştü.

Terzi'ye geçmiş olsun dileklerini ileten Kaya, "Kadına şiddet her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız. Ayşegül Terzi ve diğer şiddet mağduru kadınlarımızın yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaya, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için bakanlığın çalışmalarını tavizsiz yürüttüğünü belirtti.

Bakan Kaya'nın, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, Terzi'ye her türlü desteğin sağlanması talimatını verdiği de kaydedildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir