Sorumlu İş İnsanı Oscar’ı Rahmi Koç’un oldu

Forum For Decision Makers'ın (FIRST) “Yaşam Boyu Sorumlu İş İnsanı Ödülü”nün bu yılki sahibi Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dünyaca ünlü uluslararası ilişkiler organizasyonu FIRST’ün “Yaşam Boyu Sorumlu İş İnsanı Ödülü”nün bu yılki sahibi Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç oldu.

Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre, uluslararası arenada, iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen FIRST  "Yaşam Boyu Sorumlu İş İnsanı Ödülleri"nin 15’incisi Londra’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl, “Yaşam Boyu Sorumlu İş İnsanı” kategorisinde ödüle Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç layık görüldü. 

Londra’daki Dışişleri Bakanlığı’nda 300’ü aşkın davetlinin katılımıyla gerçekleşen ödül töreninde konuşan İngiliz Avam Kamarası Lideri William Hauge, FIRST’e hem bu ödül töreni hem de bu ödülün dış politika üzerinde yarattığı olumlu etki için minnettar olduğunu ifade etti.

FIRST’ün Jüri Başkanı Lord Woolf ise bu yıl farklı kategorilerde 4 olağanüstü liderin Sorumlu İş İnsanı ödülüne layık görüldüğünü belirterek, seçim sürecinde sosyal sorumluluğu ticari başarılarının bir parçası olarak gören ve iş hayatlarını bu doğrultuda sürdüren liderler aradıklarını, 4 olağanüstü liderin çok dikkatli ve zor bir sürecin sonunda özel bir jüri tarafından seçilerek bu ödülü almaya hak kazandığını anlattı.

Lord Woolf, Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un Türkiye ekonomisine sağladığı önemli katkıların yanı sıra sağlık, eğitim, kültür-sanat alanında Türkiye genelindeki yatırımları ile “Yaşam Boyu Sorumlu İş İnsanı Ödülü’ne layık görüldüğünü bildirdi.

“Ülkem ve olağanüstü insanları adına gurur duyuyorum”

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç da Koç Topluluğu’nun kuruluşundan bu yana bu ödülün işaret ettiği noktalara odaklanan bir yaklaşıma sahip olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu ödülü tevazu ve gururla kabul ediyorum. Tevazu duyuyorum çünkü bu ödül sadece benim değil. Henüz 16 yaşında dedemin yanında iş hayatına başlayan babam merhum Vehbi Koç ve Koç Topluluğu’nun başarısına katkı sağlayan herkesin. Gerek ülkemizde gerekse küresel ölçekte iş yapış şeklimizin ve itibarımızın altını çizen, değerlerimizi ve standartlarımızı kucaklayan paydaşlarımızın tümüne müteşekkirim. Bu ödülü gururla alıyorum çünkü böyle seçkin ve uluslararası bir jüri ve organizasyonunun Türkiye’den bir başarı hikayesine bu ödülü layık görmesinden ötürü sevgili ülkem ve olağanüstü insanları adına gurur duyuyorum."

1984 yılında kurulan ve kamu ile özel sektörde dünyanın önde gelen liderleri arasındaki iletişimi zenginleştirirken, stratejik diyalogu geliştirmeyi amaçlayan bir uluslararası ilişkiler kuruluşu olan FIRST, İngiliz Kraliyeti’nin en yüksek onur dereceleri arasında gösterilen Queen’s Award’a da sahip.
FIRST Sorumlu İş İnsanı Ödülleri ise, 2000 yılından bu yana ekonomik başarılarını sosyal sorumluluk alanında da sürdüren liderleri onurlandırmak için veriliyor.