Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu toplanıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulu, çarşamba günü toplanacak.
Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) yapılan açıklamada, Sosyal Güvenlik Yüksek Danışma Kurulunun oluşumu, görevleri ve toplanmasının SGK Kanunu'nda düzenlendiği belirtildi.
Kurulun, sosyal güvenlik politikaları ve uygulamaları konusunda görüş bildirdiği ve yılda bir kez en geç mart ayı sonuna kadar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından tespit edilen gün ve gündeme göre toplandığı ifade edilerek, Kurul toplantısına birçok kamu kurum ve kuruluşunun temsilcisinin katıldığı bildirildi.
Kurulun geçen yıl, "Dördüncü yılında sosyal güvenlik reformu ve bu kapsamda sağlık sisteminde yaşanan temel sorunlar ile sürdürülebilir bir sağlık sistemi için öneriler" gündemi ile toplandığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Kurulun bu yılki toplantısı 27-28 Mart tarihlerinde 'Sosyal Güvenlik Reformunun 5. Yılında SGK, Mevcut Durum Analizi ve Yaşanan Sorunlar İçin Çözüm Stratejileri' gündemi ile yapılacak. Toplantının, Kurumumuzun stratejik plan çalışmalarına katkı sağlaması amaçlanmaktadır. Böylece tarafların düşünce, görüş ve önerilerinin ortaya konduğu bir durum analiz çalışması yapılmasının, Kurumumuzun hazırlanacak olan 2015-2019 Stratejik Planı açısından kayda değer bir ön çalışma niteliğinde olacaktır."