Sosyal medya ile e-ticaret imkanları geliştirilmeli

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


KOCAELİ - Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 2 gündür devam eden "2. Perakendeciler Zirvesi", sonuç bildirgesinin okunmasının ardından sona erdi.

Kartepe'deki bir otelde gerçekleştirilen "2. Perakendeciler Zirvesi"nin sonuç değerlendirmesini okuyan Perakende Uzmanı Mustafa Kalkandelen, Türkiye Perakende Federasyonu'nun (TPK) 325 üyesi, 3 bin 262 perakende noktası ve gösterdiği ciddi büyümeyle Türkiye perakendeciliğinde önemli bir güç haline geldiğini söyledi.
Açıklayacakları konularda sonuç almalısı gerektiğini ifade eden Kalkandelen, ilk olarak müşteriye daha yakın olmak ve müşteriye her mecrada hizmet vermek için sosyal medya ile e-ticaret imkanları geliştirilmesi gerektiğini kaydetti.
Kalkandelen, yıllardır sürüncemede kalan Perakende Yasası'nın çıkarılması konusunda daha etkin çalışmalar yapılmasının önemli olduğuna dikkati çekerek, perakende üst kurulu oluşturulması için lobi faaliyetleri yürütülmesi ve düzenlemelerde etkin rol alınması gerektiğini bildirdi.

"Perakende Akademisi hızla hayata geçirilmeli"

"Engelli üretiyor, doğa kazanıyor" sloganıyla başlatılan naylon torba kullanımını azaltmak ve bez torba kullanımını artırmak amacını taşıyan sosyal sorumluluk projesinin tüm üyelerce desteklenmesi gerektiğini dile getiren Kalkandelen, şunları söyledi:

"Federasyon tarafından sürekli yeni sosyal sorumluluk projeleri üretilmelidir. İşimizin temel direği olan insana yatırım çalışmaları yoğunlaştırılmalıdır. Bu yıl bitirilen 'Eğitim 1' paketinin devamı niteliğinde olan 'Eğitim 2' paketi de etkin bir biçimde uygulanmalıdır. Perakende Akademisi fikri hızla hayata geçirilmelidir. Her şey benzeşiyor, farkı yaratacak olan insanımızdır. Çalışanlarımıza yatırım yapmaya devam edilmelidir. Üyelerin güç birliğini en üst noktaya taşımaları gerekir. Birlikten kuvvet doğar prensibiyle hareket ederek sektörün zorlayıcı rekabet şartları ve kuvvetli rakipler karşısında, TPF üyeleri arasında kurulacak daha yakın ve samimi iş birlikleri, zorunlu hale gelmiştir. Özellikle satın alma görüşmelerinde pazarlık gücünü arttırmak, ortak özel markalar oluşturmak, yabancı ülkelere ortak yatırım yapılabilmelidir."
Kalkandelen, TPF'nin bünyesinde 2023 hedeflerini belirleyerek adım adım izlenecek bir yol haritası oluşturulmasının önemli olduğunu ifade ederek, tüketicilerin çevre ve doğal kaynak konusunda giderek daha fazla hassaslaştığı, yeşil ekonominin ön plana çıktığı sektörde sürdürülebilirlik ilkelerinin TPF üyelerince ne derece uyguladıklarının sorgulanması gerektiğini vurguladı.
TPF, üyelerinin ortak problemlerine çözümler bulabilmesi adına KOSGEB'le yakın çalışma yapacaklarını anlatan Kalkandelen, "İşbirliği Güçbirliği" programından ve bu programın sunduğu kredi imkanlarından en kısa zamanda yararlanılmaya başlanacağını kaydetti.