Sosyal medyaya en çok hangi saatlerde giriyoruz?

Türkiye'de Facebook, Twitter, Youtube, Instagram en popüler sosyal ağlar. Bu ağlarda en yoğun kullanım 22:00 ile 23:00 arasında

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, Turkcell Teknoloji Zirvesi kapsamında yaptığı konuşmada, dijital dünyanın kişierin hayatına etkilerini analiz etti. Öztürkler, "Dijital Dünya ile Dans Etmek" başlıklı konuşmasında mobil internet ile gelen dönüşümü Turkcell şebekesinden elde edilen verilere dayanarak açıklarken, internette geçirilen zamanın yüzde 70'ine yakın bölümünün sosyal medyada harcandığına dikkat çekti. 

"Dijital yerliler" olarak nitelenen ve yeni teknolojilerin içine doğan kuşağın sosyal ağlar ile bağlantısına dikkat çeken Öztürkler, "14-25 yaş arası, en az 5 yıldır mobil cihaz kullanan, mobil teknolojilerle iç içe büyüyen bir nesil geliyor. Yaş ortalaması 30 olan Türkiye'de, ‘doğuştan dijital' neslin nüfusu diğer ülkelere göre çok yüksek. Biz de Turkcell olarak ürün ve servislerimizden uygulamalar dünyamıza, pazarlamadan iletişime dek her alanda planlarımızı bu gerçeği göz önünde bulundurarak yapıyoruz. Dijital yerlileri en iyi anlayan şirket olma avantajımızı Turkcell'liler için değere dönüştürmeyi sürdüreceğiz" dedi. 

Sadece akıllı telefonlar üzerinden kullanılan verinin dünya çapında son 3 yılda 5 kat arttığını belirten Öztürkler, sosyal medya kullanımına ilişkin çeşitli verileri değerlendiriken, sosyal medyada zamanlamanın hayati öneme sahip olduğunu belirterek şu noktaların altını çizdi: 

"Sosyal medya kullanımı her geçen gün mobile kayıyor.Her 10 gençten 9'u sosyal ağ kullanıcısı durumunda.İnternette geçirilen zamanın yüzde 69'sini sosyal medyada harcıyoruz. Türkiye'de Facebook, Twitter, Youtube, Instagram en popüler sosyal ağlar.Bu ağlarda en yoğun kullanım 22:00 ile 23:00 arasında. En az kullanım ise sabah 04:00-05:00 arasında.Youtube ve Instagram'da hafta sonu geçirilen zaman diğer sosyal ağlardan daha yüksek."

Bu konularda ilginizi çekebilir