SPK, 6 ortaklığın hisse senedi ihracını kayda alacak

Kurul bir ortaklığın da halka açılma nedeniyle Kurul kaydına alınmasına karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 6 ortaklığın hisse senedi ihracı, bir ortaklığın da halka açılma nedeniyle Kurul kaydına alınmasına karar verdi.

SPK'nın Haftalık Bültenine göre Kurul, Şekerbank, Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar, Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi, Borova Yapı Endüstrisi, Serve Kırtasiye Sanayi ve Ticaret ile Manisa Mensucat Sanayi ve Ticaret'in hisse senedi ihracı nedeniyle kayda alınmasına onay verdi.

Buna göre, Şekerbank 238 milyon lirası iç kaynaklardan 12 milyon lirası da temettüden, Tek-Art İnşaat Ticaret Turizm Sanayi ve Yatırımlar 1 milyon 850 bin lirası iç kaynaklardan, Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi 60 milyon 127 bin 313 lirası iç kaynaklardan, 14 milyon 872 bin 687 lirası temettüden karşılanmak üzere hisse senedi ihraç edecek.

Bedelli ihraç edilecek nominal hisse senedi tutarları Borova Yapı Endüstrisi için 9 milyon 672 bin 325 lira, Serve Kırtasiye Sanayi ve Ticaret için 2 milyon 900 bin lira, Mensa Mensucat Sanayi ve Ticaret için de 81 milyon lira olarak belirlendi.

Kurul, Çemaş Döküm Sanayinin halka açılmasını onayladı. Aracılık yüklemini Turkish Yatırımlar'ın yapacağı Çemaş Döküm Sanayi'nin halka açılmasının türü ve nominal değer üzerinden tutarı kapsamında iç kaynaklardan sermaye artırımı 8 milyon 250 bin lira olarak tespit etti.

Şirketin mevcut sermayesini temsil eden 15 milyon lira nominal değerli paylarının tamamı Kurul kaydına alındı. 1 milyon 50 bin lira nominal değerli mevcut paylar ek satışa konu olacak.

Kurul, Merinos Halı Sanayi ve Ticaretin ihraç tutarı 50 milyon lira olan ve 2 yıl vadeli değişken faizli halka arzını onayladı.

Öte yandan, Kurul'a Doğan Yayın Holding 400 milyon lira, Denizli Yem Sanayi Ticaret 2 milyon 500 bin lira bedelli hisse senedi ihracı için başvuruda bulundu.

Ayrıca, Merkez B tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı 30 milyon lira olan kayıtlı sermaye tavanını 200 milyon liraya çıkarmak için, Metro Turizm Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret 500 milyon lira ile kayıtlı sermaye sistemine geçmek için başvuruda bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir