SPK eski Başkanı Erol hakkında suç duyurusu

CHP, Erol'un SPK Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra THY Yönetim Kurulu Üyeliğine atanması ile ilgili olarak suç duyurusunda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - SPK eski Başkanı Turan Erol hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, yaptığı yazılı açıklamada, Erol'un SPK Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyeliğine atandığını belirterek, bunun 2531 sayılı Kamu Görevlerinden Ayrılanların Yapamayacakları İşler Hakkında Kanunun 2. maddesinin açık ihlali olduğunu öne sürdü.

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Erol hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını bildiren Kart, şu görüşleri dile getirdi:

"AKP yönetimlerinin yaratmış olduğu 'parti memuru' disiplini içinde kamu kaynakları paylaşılmaktadır. Bu paylaşım yapılırken de her türlü yasa ihlali cüretkar bir şekilde göze alınmaktadır. Çünkü, pervasızca bu ihlali yapanlar, doğrudan siyasi iktidarın himayesindedirler. Bu olayda da benzeri bir süreç vardır. Bu yönüyle organize bir şekilde gelişen ihlal ve suç ilişkileri söz konusudur."

Söz konusu yasanın 2. maddesi, genel bütçeye dahil daire, kurum ve kuruluşlar ile katma bütçeli idareler ve bağlı kuruluşlardaki görevlerinden ayrılanların, ayrıldıkları tarihten önceki 2 yıl içinde hizmetinde bulundukları daire, idare, kurum ve kuruluşlara karşı ayrıldıkları tarihten başlayarak 3 yıl süreyle, o daire, idare, kurum ve kuruluştaki görev ve faaliyet alanlarıyla ilgili konularda doğrudan doğruya veya dolaylı olarak görev ve iş alamamalarını, taahhüde girmemelerini, komisyonculuk ve temsilcilik yapamamalarını hükme bağlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir