SPK, Kiler'in halka açılma talebini uygun buldu

Sermaye Piyasası Kurulu, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin halka açılma talebini uygun buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sermaye Piyasası Kurulu, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi  ve Ticaret A.Ş'nin 4,1 milyon lira tutarında mevcut hisselerinin satışı, 13,5 milyon lira tutarında da nakit sermaye artırımı yoluyla halka açılma talebini uygun buldu.

SPK'nın haftalık bülteninde yer alan kararlara göre, Kurul, Mert Gıda Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 5 milyon lira bedelli, Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş'nin de 150 milyon lira tutarında bedelli hisse senedi ihraç talebini bazı koşulların gerçekleştirilmesi şartıyla kayda aldı.

Kurul, Reysaş Taşımacılık ve Lojistik Ticaret A.Ş'nin 51 milyon lira iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihraç talebinin de kayda alınmasına karar verdi.

İnfo Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş, 4,5 milyon lira tutarında, Gersan Elektrik Elektrik Ticaret ve Sanayi A.Ş, 10 milyon 518 bin lira tutarında bedelli,  Mememtur Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş, 5 milyon 329 bin 219 lira tutarında bedelli, 4 milyon 670 bin 780 lira tutarında iç kaynaklardan karşılanmak üzere bedelsiz hisse senedi ihracı talebiyle Kurula başvuruda bulundu.

Aksa Enerji Üretim A.Ş, 58 milyon 500 bin lira bedelli hisse senedi ihraç talebinde bulunurken, şirketin nakit olarak artırılacak söz konusu nominal değerli sermayesini temsil edecek payların, şirket ortaklarından Kazancı Holding A.Ş'ye ait 46 milyon 200 bin lira tutarındaki paylar ile birlikte tahsisli olarak yurtdışında yerleşik yatırımcılara satışı planlanıyor.

Otokoç Otomotiv Ticaret ve Sanayi A.Ş 50 milyon lira tutarında, Şekerbank T.A.Ş de 500 milyon lira tutarında tahvil ihracı için Kurula başvuru yaptı.

Bilici Yatırım Gayrimenkul Tekstil Turizm Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş de halka açılmak amacıyla kayıtlı sermaye sistemine geçmek için başvuruda bulundu.

Uygun bulunan halka açılma

Kurul, Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin 4 milyon 62 bin 210 lira tutarında mevcut hisselerin satışı, 13 milyon 500 bin lira tutarında da nakit sermaye artırımı yoluyla halka açılma talebini uygun buldu.

Şirketin mevcut sermayesini temsil eden 121 milyon 120 bin lira nominal değerli payları ile artırılacak sermayeyi temsil eden 13 milyon 500 bin lira nominal değerli payların tamamı Kurul kaydına alınırken, 2 milyon 630 bin 790 lira nominal değerdeki pay ek satışa konu olacak.

Söz konusu halka açılmada, bir payın ortaklıkça belirlenen satış fiyatı 5,30-6,10 TL fiyat aralığında belirlenirken, şirket paylarının halka arzı, Oyak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde oluşturulan 28 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum tarafından yapılacak.

Özel durumlar

Öte yandan, Çamsan Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin, aktifinde yer alan Ordu üretim işletmesinin tüm aktif ve pasifleri ile birlikte yeni kurulacak ve Çamsan Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile aynı ortaklık yapısına sahip olacak "Çamsan Ağaç Ürünleri Turizm İnşaat Tarım Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş." unvanlı şirkete devredilmesi suretiyle gerçekleştirilecek kısmi bölünme işlemine izin verilmesi talebinin Kurul tarafından olumlu karşılanmasına karar verildi.

Kurul, Bizim Toptan Satış Mağazaları A.Ş'nin halka açılmak üzere esas sözleşme tadili  ile 100.000.000 TL tavan ile kayıtlı sermaye sistemine geçilmesi amacıyla hazırlanan tadil tasarılarına uygun görüş verilmesi talebini, tadil metinlerinde gerekli değişikliklerin yapılarak yeni yönetim kurulu kararının Kurula iletilmesi şartıyla olumlu karşıladı.

EFG İstanbul Menkul Değerler A.Ş'nin unvanının "EFG İstanbul Equities Menkul Değerler A.Ş." olarak değiştirilmesi talebini olumlu bulan Kurul, Erste Securities İstanbul Menkul Değerler A.Ş'nin sahip olduğu menkul kıymetlerin geri alma veya satma taahhüdüyle alım satımı (Repo-Ters Repo) yetki belgesini kendi talebi doğrultusunda iptal etti.

Kurul, Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş'nin halka açılması amacıyla esas sözleşme tadiline uygun görüş verilmesi ve 750 milyon  TL tavan ile kayıtlı sermaye sistemine geçişine izin verilmesi talebini olumlu karşıladı.

Sermaye Piyasası Kurulu ayrıca, Libera Portföy Yönetimi A.Ş. ortak ve yönetim kurulu üyeleri Didem Gordon, Oktay Okan Alpay ve İmre Gül Gençer'e ait olan 13.332'şer adet D grubu payın Bülent Yağlı'ya, 9.999'ar adet D grubu payın Şaban Ali Okay'a, 3.332'şer adet D grubu payın Zeynep Didem Çankaya Ural'a ve Lütfiye Yeşim Uçtum'a ait olan 3 adet D grubu payın Aydoğan Tapşın'a devredilmesine izin verdi.

Bu arada, 300 milyon lira başlangıç tutarlı "Türkiye İş Bankası A.Ş. B Tipi Altın Fonu"nun kuruluşuna izin verilmesine ve fonun 1. tertip katılma paylarının Kurul kaydına alınmasına da karar verildi.