Spor Toto dolandırıcılığına gözaltı

İnternet üzerinden dolandırıcılık yaptığı öne sürülen kişi gözaltında

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

ANKARA - Samsun'da internet üzerinden Spor Toto "İddaa" bayiliği verileceği ilanı ile dolandırıcılık yaptığı öne sürülen bir kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, yapılan incelemeler sonucunda  internet üzerinden yayınlanan bir ilanda verilen hesap numarasına 750 TL para yatırılması halinde, alınması zor olan Spor Toto bayiliğinin kısa sürede verildiğini tespit ettiği ve ilanı verdiği iddia edilen kişinin Samsun'da olduğunun belirlendiğini bildirildi.

Açıklamada, ilanı verdiği öne sürülen kişinin Canik Kaymakamlığı'nda memur olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Temel A. olduğunu tespit eden Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Bürosu ekiplerinin, Temel A. ile alıcı gibi davranarak  temasa geçtiği, sözkonusu şahsın gözaltına aldığı belirtildi. Temel A.'nın 20-28-29 ve 30 Ağustos tarihleri arasında sözkonusu ilanı internet üzerinden yayınladığı tespit edildi.

Emniyet ekiplerinin bankalara yazı göndererek, Temel A.'nın hesabına para yatırıp dolandırılanların olup olmadığını araştırdığının belirtildiği açıklamada, Temel A.'nın polisteki sorgusunun tamamlandığı ve Samsun Adliyesine sevk edildiği kaydedildi.