STK temsilcilerinden siyasetin zirvesine ziyaret

STK temsilcileri önce Başbakan Erdoğan'ı daha sonra da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve TBMM Başkanı Çiçek'i ziyaret ederek son dönemlerde yaşanan terör olayları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Hak-İş Mahmut Arslan ve TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik'in de aralarında bulunduğu 13 sivil toplum kuruluşu (STK) başkanını önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı daha sonra da CHP lideri Kemal Kılaçdaroğlu ve TBMM Başkanı Cemil Çicek'i ziyaret etti.

Hisarcıklıoğlu, Başbakan Erdoğan ile yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her bölgesinde örgütlü 13 SKTK olarak bir arada olduklarını söyledi. Son günlerde artan terör olaylarında şehit olan asker ve polislerle hayatını kaybeden vatandaşların acısını toplum olarak hissetiklerini dile getiren Hisarcıklıoğlu, terörü nefretle kınadıklarını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, bu duyarlılığı dikkate alarak STK'lar olarak neler yapabilecekleri doğrultusunda kendi içlerinde istişarelerde bulunduklarını ifade ederek, geldikleri noktayı paylaşmak amacıyla, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Erdoğan ve siyasi partilerin genel başkanlarını da bu istişare sürecine dahil ettiklerini söyledi.

Bu kapsamda Başbakan Erdoğan'ı ziyaret ettiklerini belirten Hisarcıkloğlu, istişarelerin devam edeceğini bildirdi. Sürecin tamamlanmasının ardından kamuoyuna ayrıntılı açıklama yapacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, "Huzurlu ve güçlü bir Türkiye için gün birlikte hareket etme günüdür" diye konuştu.

BDP'den randevu talebi

Hisarcıklıoğlu, bir gazetecinin BDP'den de randevu talep edip etmediklerine yönelik sorusu üzerine, "Ben açık ve net konuşuyorum. Bütün siyasi partilerden, Meclis Başkanımız, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere hepsinden bugün için randevu istedik. Bugün randevu veren herkese gideceğiz" dedi.

Bu arada görüşmede Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın da bulunduğu öğrenildi.

Kılıçdaroğlu'nu da ziyaret ettiler

STK temsilcileri daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti.

CHP Genel Merkezindeki ziyaret sonrası basın mensuplarına bilgi veren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin her bölgesinden örgütlü toplumun bütün kesimlerini temsil eden sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin ziyarette yer aldığını belirtti.

74 milyon Türk halkının birbirine en fazla ihtiyaç duyduğu günlerin yaşandığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Terörü nefretle kınıyoruz. İstişarelerimizin sonucunda geldiğimiz noktayı paylaşmak amacıyla bu değerlendirme sürecine, Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız ve siyasi partilerimizin genel başkanlarını da dahil etmeye karar verdik. Bunun için sayın Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettik. İstişarelerimiz devam edecek. Bu süreci tamamladıktan sonra gerekli ayrıntılı açıklamayı yapacağız. Huzurlu ve güçlü bir Türkiye için gün birlikte hareket etme günü diyoruz. Sayın Başbakanımızla yaptığımız görüşmeden, Kemal beyle yaptığımız görüşmeden olumlu izlenimle ayrılıyoruz" şeklinde konuştu.

"Sizlere inanıyoruz, güveniyoruz"

STK temsilcileri Kılıçdaroğlu'nun ardından ise TBMM Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. Ziyarette Meclis Başkanı Çiçek, 19 Eylül itibariyle yeni bir süreci başlattıklarını anımsattı. Çiçek, masada bulunan kuruluşların, anayasaya ilişkin beklenti ve şikayetlerini her vesileyle gündeme getirdiğini belirterek, siyasi partilerde, meslek örgütlerinde genel bir mutabakat bulunduğuna, yeni bir anayasa vurgusu yapıldığına işaret etti.

TBMM Başkanı Çiçek, yeni bir anayasa yapılacaksa, meslek örgütlerine ve sivil toplum kuruluşlarına görev, sorumluluk düştüğünü dile getirdi.

Heyete, "Sizlere inanıyoruz, güveniyoruz" diye seslenen Çiçek, "Doğru bir başlangıç yapıyoruz. Siyasi partilerimizi bilgilendirin, cesaretlendirin, yüreklendirin. Bu işin başarılması konusunda işin takipçisi olun" önerisinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir