STK'lar 12 Eylül Mitingi düzenleyecek

19 Eylül Pazar günü Kadıköy'de 12 Eylül darbesini gerçekleştirenlerin yargılanması için "12 Eylül Mitingi" düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, 12 Eylül darbesini gerçekleştirenlerin yargılanması için "12 Eylül Mitingi" düzenliyor.

Sivil Toplum Kuruluşları tarafından yapılan ortak açıklamada, "eli kanlı 12 Eylül 1980 darbesinin 30. yıl dönümünde, darbecilerin hayatın her alanındaki mağdurlarını, muhataplarını savaşa karşı barış ve çözüm isteyen herkesi, on binleri, yüz binleri bir büyük buluşmaya çağırıyoruz" denildi.

Mitingi, 78'liler Girişimi, İHD, İstanbul Tabip Odası, Barış Meclisi, Dersim Dernekleri Federasyonu, Emekli-Sen, KESK İstanbul Şubeler Platformu, Göç-Der, YAKAY-DER, TUAD, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği, Çıracılar Derneği, Yaşam Ağacı, Karşı Sanat Çalışmaları, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri, Uluslararası İşçi Dayanışması Derneği (UİD-DER), Doğu ve Güney Doğu Dernekleri Platformu, Hubyar Sultan Alevi Kültür Dernekleri, Gökkuşağı, Kadın Örgütleri, Yeşil ve Sol, SODEV, KÖZ, SODAP, EMEP, ESP, Demokrasi İçin Birlik Hareketi, BDP, Sosyalist Parti, SDP, EHP, ÖDP, EDP, TBİP ve HAK-PAR düzenliyor. Miting, Kadıköy Meydanı'nda 19 Eylül Pazar günü saat 16.00 da yapılacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir