STK'lardan Başbakan'a "1 Mayıs" suç duyurusu

STK'lar 1 Mayıs olaylarına ilişkin Başbakan, Başbakan Yardımcısı, İçişleri Bakanı, İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs olaylarına ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok hakkında, suç duyurusunda bulundu.

Çerkezoğlu'ndan hükümete eleştiri

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen grup adına açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çıkan olaylarla ilgili hükümeti eleştirdi.  

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin, 2012'de aldığı kararla "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nün Taksim'de kutlanmaması için öne sürülen gerekçeleri yetersiz ve farazi bulduğunu" savunan Çerkezoğlu, "Mahkemenin bu kararının Anayasa'nın 90. maddesine göre bağlayıcı olduğunu yetkililere defalarca söyledik. Ancak ülkeyi ve kenti yönetenler suç işlemekte ısrarcı oldu" ifadelerini kullandı. 

Arzu Çerkezoğlu, başta Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Ala olmak üzere, 1 Mayıs'ta hakların kullanılmasını engellediğini iddia ettiği kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.  

Bu konularda ilginizi çekebilir