STS'ye başvurular başladı

Yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik belgesi alacak adayların başvuruları başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -  Yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak diploma denklik belgesi almak üzere YÖK'e başvuran ve Seviye Tespit Sınavı'na (STS) girmesine karar verilen adaylar, sınavın 1. aşaması için bugünden itibaren 29 Ağustos'a kadar başvurabilecekler.

STS, YÖK tarafından ''Beden Eğitimi ve Spor, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi, Biyoloji, Biyoteknoloji, Diş Hekimliği, Eczacılık, Endüstriyel Elektronik, Felsefe, Fizik, Hukuk, İç Mimarlık, İletişim, İktisat, Kamu Yönetimi, Kimya, Kimya Öğretmenliği, Matematik, Matematik-Bilgisayar, Moda ve Tekstil Tasarımı, Muhasebe, Polimer Bilim ve Teknolojisi, Tarih, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı, Veterinerlik, Ziraat Mühendisliği'' ve diğer bazı alanlarda yapılacak.

ÖSYM tarafından da ''Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Gemi Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, İşletme, Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Metalurji Mühendisliği, Mimarlık, Öğretmenlik Meslek Bilgisi, Tekstil Mühendisliği, Tıp, Uçak (Havacılık) Mühendisliği, Uluslararası İlişkiler'' ve diğer bazı alanlarda STS gerçekleştirilecek.

Başvurular, STS'nin 1. aşama sınavı için (Eczacılık 1. ve 2. aşama sınavları dahil) bugünden itibaren 29 Ağustosa kadar, 2. aşama sınavı için de 27-31 Ekim 2008 arasında yapılacak. STS'ye girecek adaylar, 2008-STS Kılavuzu ile Sınav Başvuru Formu'na ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilecekler. Sınav ve başvurulara ilişkin ayrıntılı bilgi de 2008-STS Kılavuzu'ndan edinilebilecek.

ÖSYM tarafından yapılacak sınavların 1. aşaması 20 Eylül 2008 Cumartesi günü, 2. aşaması 23 Kasım 2008 Pazar günü Ankara'da yapılacak. YÖK tarafından yapılacak sınavların 1. ve 2. aşamasına ait tarihler ise STS Kılavuzu'ndan öğrenilebilecek. Sınava girebilmek için, adayın sınava girebileceğine dair YÖK karar yazısı, 2008-STS sınav başvuru formu, sınav ücreti banka dekontu gerekiyor. Sınav ücreti, ÖSYM'nin yapacağı sınavlar için ödenecek.