Su ürünleri OSB'nin yol haritası çizildi

Türkiye'nin ilk su ürünleri organize sanayi bölgesi kurulması için yol haritası belirlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR  - Türkiye'nin ilk su ürünleri organize sanayi bölgesi kurulması için yol haritası belirlendi. 

İzmir Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamada, müteşebbis heyeti belirlenen "İzmir İli Su Ürünleri Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nde sadece balık üreticilerinin değil, tüm sektörü kapsayan bir yapıda olması hedefleniyor.  

Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ilk müteşebbis heyet toplantısını gerçekleştirdiklerini ve projenin hızla hayata geçmesi için yapılacak çalışmalar hakkında yol haritasının çizildiğini belirtti. Demirtaş, "Üreticilerin yanı sıra tedarikçilerin de dahil olduğu, depolama ve personel konaklama alanlarının da yer aldığı geniş bir tabana yayılan OSB hedefliyoruz" dedi. 

OSB ile sektörle ilgili tüm faaliyetleri aynı yapı içinde bir araya getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Demirtaş, projeyi anlatmak için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu'yu ziyaret edeceklerini belirtti. Kocaoğlu'ndan yer seçimi konusunda önerilerini alarak desteğini isteyeceklerini dile getiren Demirtaş, "2009 yılında yayınlanarak yürürlüğe giren Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği kapsamında su ürünleri ile ilgili bir ibare bulunmuyor. Bu nedenle, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu'yu ziyaretimiz sırasında da projemizin sektöre ve ekonomiye sağlayacağı faydaları ile mevzuat değişikliği konusunda önerileri içeren bir dosya sunarak destek isteyeceğiz" bilgisini verdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir