Süleyman Demirel tanık olarak dinlenecek

28 Şubat dönemine ilişkin davaya bakan Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, dönemin Cumhurbaşkanı Demirel'in tanık olarak bilgisine başvurmak üzere davetiye gönderdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - 28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davada mahkeme, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in tanık olarak bilgisine başvurmak üzere davetiye gönderdi.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e avukatı aracılığıyla gönderdiği davetiyede, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye, devirmeye iştirak" suçundan sanıklar Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ve arkadaşları hakkında kamu davası açıldığı kaydedildi. 

Mahkemenin 27 Haziran 2014'teki duruşmada, Demirel'in dinlenilmesine, beyanda bulunmak isterse beyanının alınmasına karar verildiği belirtilen davetiyede, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 43/3. maddesinin "Cumhurbaşkanı kendi takdiri ile tanıklıktan çekilebilir. Tanıklık yapmayı istemesi halinde beyanı konutunda alınabilir ya da yazılı olarak gönderebilir" hatırlatması yapıldı.  

Davetiyede, şunlar kaydedildi: 

"Mahkememiz ara kararı ve bu yasal düzenleme karşısında tanık olarak; tanıklık yapıp yapmayacağınız, tanıklık yapmayı istemeniz halinde beyanınızı yazılı mı yoksa mahkeme heyeti tarafından konutunuzda mı alınması isteğiniz hususunu makul bir süre içinde mahkememize bildirmeniz rica olunur." 

Bu konularda ilginizi çekebilir