Sunexpress, filosunu 25 uçağa çıkarttı

Şirket, sipariş edilen yeni nesil 737-800 tipi uçağını dün Antalya'da teslim aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, filo büyüklüğünü 25 uçağa ulaştırdı.

Sunexpress'ten yapılan açıklamada, filo büyütme ve yenileme çalışmaları kapsamında Boeing'e sipariş edilen yeni nesil 737-800 tipi uçağın dün Antalya'da teslim alındığı bildirildi.

Açıklamada, "TC-SNU" kuyruk tescilli yeni Boeing 737-800'le birlikte, 5,3 yaş ortalamasıyla Türkiye'nin en genç filolarından birine sahip olan SunExpress'in, Türkiye'de tamamı yeni nesil Boeing 737-800'lerden oluşan tek tip filoyla hizmet veren ilk havayolu şirketi olduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Boeing'den geçen yıl satın alınan 6 uçağın teslimatıyla önemli bir büyüme hamlesini tamamladıklarını ifade etti.

Say, filo yenileme çalışmaları kapsamında uzun yıllardır yurt dışı uçuşlarında kullanılan 3 adet Boeing 757-200 uçağının iade edildiğini belirterek, bundan böyle tamamı 737-800'lerden oluşan bir filoyla hizmet vereceklerini vurguladı.

Bu sayede şirket olarak bakım, eğitim ve işletme giderlerinde önemli oranda tasarruf sağlanmasının amaçlandığını belirten Say, "Yeni ve modern uçaklarımızla yolcularımıza daha kaliteli hizmetler sunacağız. SunExpress yenilikçi hizmet anlayışı ve büyüyen filosuyla Türk sivil havacılığının önemli oyuncularından biri olmaya devam edecek" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir