SunExpress, Gaziantep'ten Almanya'ya direkt uçacak

Gaziantep-Stuttgart arasında çarşamba, Gaziantep-Frankfurt arasında da cuma günleri karşılıklı sefer düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

GAZİANTEP - SunExpress, Gaziantep'ten Almanya'nın Frankfurt ve Stuttgart şehirlerine tarifeli yurtdışı seferler düzenlemeye başlıyor.

SunExpress'in Gaziantep'ten gerçekleştireceği yurtdışı uçuşlarının tanıtımı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say'ın katılımlarıyla yapıldı.

Toplantıda konuşan SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Say, 3 Kasım 2010 tarihinden itibaren, Gaziantep-Stuttgart arasında çarşamba, Gaziantep-Frankfurt arasında da cuma günleri karşılıklı sefer düzenleyeceklerini bildirdi.

İç hat uçuşları ile Türkiye'nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep'i, İstanbul, İzmir ve Antalya'ya bağladıklarını anlatan Say, her gün düzenlenen Gaziantep-İstanbul uçuşlarını da haftada 9'a çıkaracaklarını söyledi. Say, ''Böylece Gaziantep'e iç hatlarda 3, dış hatlarda da 2 merkezle haftada karşılıklı 32 uçuş gerçekleştireceğiz'' dedi.

Şirketlerinin aktarmasız yurtdışı uçuşlarıyla Gaziantep'te hızla gelişen havayolu ulaşımına yeni bir boyut kazandırdığını ifade eden Say, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu uçuşlarla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sanayi merkezi konumundaki Gaziantep, Avrupa'ya yaklaşırken, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşların memleketlerine ulaşımı da büyük ölçüde kolaylaşacak. Yurt dışından direkt uçuşların, Gaziantep ve yakın çevresindeki turistik faaliyetlere de önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bundan dolayı da ayrı bir mutluluk yaşıyoruz.''

Şirketin 21 yıl önce Türk Hava Yolları ve Lufhthansa ortaklığında kurulduğunu, bu ortaklığın büyüyerek devam ettiğini dile getiren Say, ''SunExpress, aktarmasız yurtdışı uçuşlarıyla, Gaziantep'te hızla gelişen havayolu ulaşımına yeni bir boyut kazandırıyor. Yurtdışından direkt uçuşların, Gaziantep ve yakın çevresindeki turistik faaliyetlere de önemli katkı sağlayacağı inancındayız. Türk sivil havacılığında yeniliklerin öncüsü SunExpress olarak, Gaziantepliler'e yurtdışına aktarmasız uçuş sunmaktan mutluluk duyuyoruz'' diye konuştu.

Say, projeye destek veren başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey'e ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir