Sur'da ikinci kez sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin sur içindeki bölgede kalan mahallelerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin sur içindeki bölgede kalan mahallelerde sokağa çıkma yasağı kararı alındı. 

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, ilçede meydana gelen terör olayları nedeniyle, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, İl İdaresi Kanunu gereğince bugün saat 05.00'dan geçerli olmak üzere sur içinde kalan Abdaldede, Alipaşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, İskenderpaşa, Melikahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi. 

Açıklamada, vatandaşların söz konusu yasağa uymalarının kendi can ve mal güvenlikleri açısından önemli olduğu belirtilerek, yasağın süresinin ayrıca duyurulacağı kaydedildi. 

Silvan'da da sokağa çıkma yasağı

Silvan ilçesinde 3 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ilçe genelinde uygulanması kararlaştırıldı. 

Silvan'daki terör olayları nedeniyle, sabah halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, İl İdaresi Kanunu gereğince Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde ikinci bir duyuruya kadar ilan edilen sokağa çıkma yasağının, ilçe genelinde uygulanması yönünde karar alındı. 

Polis araçlarından yapılan anonslarda, vatandaşın güvenliği için ilçe genelinde alınan sokağa çıkma yasağı kararına uyulması istendi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir