Suriye füzeleri F-16'ları taciz etti

Hatay üzerine hava devriye görevini icra eden 3 adet F-16 uçağı Suriye'de konuşlu füzeler tarafından 1 dakika 10 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, Hatay üzerine hava devriye görevini icra eden 3 adet F-16 uçağının Suriye'de konuşlu füzeler tarafından 1 dakika 10 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın günlük faaliyetlerine ilişkin yapılan bilgilendirmede, Merzifon'dan saat 13.34'te kalkış yaparak Hatay-Gaziantep bölgesinde “Hava Muharebe Devriye Görevi” icra eden iki adet F-16 uçağının, Suriye'ye ait bir adet MI-8 helikopterinin sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi. Ancak söz konusu hava aracı sınıra iki deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştı. Açıklamada, iki adet F-16 uçağının ise, hava devriye görevini saat 16.30'da tamamlayarak, görevi bir sonraki iki adet F-16 uçağına devrettiği kaydedildi.

Ayrıca, dört adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.
Öte yandan, Hatay üzerinde “Hava Muharebe Devriye Görevi” icra etmekte olan ve İncirlik ve Merzifon meydanlarından kalkan 192'nci ve 152'nci Filo Komutanlıklarına ait üç adet F-16 uçağı, Suriye'de konuşlu SA-2, SA-5, SA-17 ve SA-60 füze sistemleri tarafından, 09.43-15.38 saatleri arasında bir dakika 10 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir