Suudi Arabistan'dan Mısır'a destek

Halk ayaklanmalarının ardından krize giren Mısır ekonomisine Suudi Arabistan 4 milyar dolar yardımda bulunacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAHİRE- Halk ayaklanmasının ardından krize sürecine giren Mısır ekonomisine, Suudi Arabistan'ın kısa bir süre içinde 4 milyar dolarlık yardımda bulunacağı bildirildi.

Mısır'ın resmi Nil televizyonun haberine göre, Suudi Arabistan'ın Arap Birliği Daimi Temsilcisi ve Kahire Büyükelçisi Ahmet Abdülaziz Kattan, Mısır'a yapacakları toplam 4 milyar dolarlık yardımın, Mısır ekonomisini canlandıracağını söyledi.

Kattan, Suudi Arabistan'ın Mısır için hazırladığı 4 milyar dolarlık yardım paketinin, kredi, tahvil satın alma, yatırım programlarını destekleme ve Mısır merkez bankasına yatırılacak depozitten oluştuğunu belirtti.

Söz konusu yardımın, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Abdülaziz'in kritik bir dönemde Mısır halkının yanında olma isteğini yansıttığını söyleyen Büyükelçi Kattan, Mısır Yüksek Askeri Konsey Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi'nin yardım paketinden dolayı Suudi Arabistan Kralı Abdülaziz'e teşekkür ettiğini açıkladı.

25 Ocak tarihinde başlayan halk ayaklanmasının ardından ihracatı azalan, turizm gelirleri düşen Mısır ekonomisi için uzmanlar, "Çöküş başlayabilir" uyarısında bulunuyor.

Mısır'ın, halk ayaklanmasından hemen önce sahip olduğu 36 milyar dolarlık döviz rezervi ise 5 aylık bir sürede 28 milyar dolara düştü.

Mısır Maliye Bakanlığı, 2011 yılı bütçesini denkleştirebilmek için 12 milyar dolara ihtiyaç duyduğunu açıklarken, Mısır hükümeti, kredi bulabilmek için Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile görüşmelerini sürdürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir