Süzer, KFC ve Pizza Hut'ı sattı

Yum! Restaurants International, Türkiye'deki KFC ve Pizza Hut'ı Süzer Grubu'ndan satın aldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Yum! Restaurants International, Türkiye'deki KFC ve Pizza Hut'ı franchise iş ortağı Süzer Grubu'ndan satın aldı. Süzer Grubu her iki markayı 1988 yılından bu yana Turkent çatısı altında işletmekteydi. Yum! Brands!, KFC ve Pizza Hut Ülke Genel Müdürü olarak Sabir Sami'yi atadı. 
 
Bu açıklamayla satışa ve atamaya ilişkin yaklaşık bir yıldır devam eden söylentiler resmiyet kazanmış oldu. 
 
Yum! Restaurants International CEO'su Micky Pant, "Türkiye hızla büyüyen ve gelişen bir pazar. Yum! bugüne dek yürüttüğü tüm çalışmalarda olduğu gibi, bu satın almayla birlikte Türkiye'ye olan güvenini ve bu pazara verdiği önemi ortaya koyuyor. Aynı zamanda bu satın alma, yüksek büyüme hızına ve yüksek getiriye sahip işletmelerdeki mülkiyet payımızı artırmaya yönelik stratejimizi daha da ileri götürüyor ve gelişen pazarlardaki liderliğimizi pekiştiriyor. 75 milyon nüfusa sahip sanayileşmiş bir ülke olan Türkiye'de Yum! bugün itibariyle toplamda 106 restoran (KFC 65, Pizza Hut 41 restoran) işletiyor" dedi. 
 
Genel Müdür, Sabir Sami oldu
 
Micky Pant, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçtiğimiz dört yıl boyunca Kanada'da markalarımızın Genel Müdürlüğünü yürüten Sabir Sami, satın almanın ardından Türkiye'deki KFC ve Pizza Hut'ın Ülke Genel Müdürlüğüne atandı. Sabir Sami, Türkiye'de KFC ve Pizza Hut markalarının tüm operasyon, pazarlama, eğitim ve idari süreçlerinin yönetimini üstlenmiş bulunuyor. Kariyeri boyunca üstlendiği görevlerde büyümeyi sağlayacak stratejik kararlar almaya yönelik başarısını defalarca kanıtlamış bulunan Sabir Sami, markalarımızı Türkiye'de de önemli oranda geliştirecek ve daha da yaygınlaştıracaktır."
 
KFC ve Pizza Hut Ülke Genel Müdürü Sabir Sami, "KFC Türkiye ve Pizza Hut Türkiye'nin bugün ulaştığı başarılı noktayı Yum! Brands çatısı altında bir diğer boyuta taşıyacağız" dedi. Sabir Sami sözlerini şöyle sürdürdü: "KFC Türkiye ve Pizza Hut Türkiye için geleceğe yönelik en önemli amaç, kesintisiz büyümeyi devam ettirmek ve yeni restoranlarla hizmet ağımızı genişletmektir. Tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte sektörümüzde lider oyuncu olmayı ve küresel çapta kabul görecek başarıları hayata geçirmeyi hedefliyoruz."
 
Dünyanın en büyük restoran firması
 
Louisville, Kentucky merkezli Yum! Brands Inc., 125'in üzerinde ülkede faaliyet gösteren 39.000'i aşkın sistem restoranı ile dünyanın en büyük restoran firması. 2011 senesinde Fortune 500 listesinde 213'üncü sırada yer alan Yum!, 2012 yılında 13 milyar ABD dolarının üzerinde gelir elde etti. Firmanın restoran markaları olan KFC, Pizza Hut ve Taco Bell tavuk, pizza ve Meksika yemeği kategorilerinde dünyada lider konumda bulunuyor. Yum! Brands, ABD dışında yılın her günü beşin üzerinde yeni restoran açarak uluslararası perakendenin gelişimi alanında lider konuma sahip.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir