Tahincioğlu, 860 milyon dolarla gayrimenkulde vites büyütecek

Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, "Son 10 yılda gayrimenkul projelerimiz yavaş yavaş büyüyordu. Şimdi ise vitese takarak büyümek istiyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kent Gıda'yı 2006'da Cadbury Schweppes'e satan Tahincioğlu Holding, gayrimenkul sektörüne odaklandı. 1956 yılında kurulan ve günümüzde tarım, gayrimenkul, enerji, üretim, hizmet ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren holding, bir çoğu ofis olmak üzere önümüzdeki 3 yıllık dönemde gayrimenkule 860 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Dün gerçekleştirilen toplantıyla yeni projeleri hakkında bilgi veren Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, 30 yıl önce inşaata adım atan holdinglerinin bugüne kadar daha çok Kent Gıda markasıyla tanındığını belirterek, "Eskiden şirketimizin amiral gemisi Kent Gıda idi. Kent Gıda'nın satışından sonra gayrimenkulle ön plana çıkmak istiyoruz" diye konuştu. Daha önce kendi fabrikalarının inşaatları, çeşitli oteller ve konut projeleri yapmalarına karşın gayrimenkulde bir oyuncu olarak görülmediklerdini ifade eden Tahincioğlu, "Son 10 yılda  gayrimenkul projelerimiz yavaş yavaş büyüyordu. Şimdi ise vitese takarak büyümek istiyoruz" dedi.

Bundan sonraki süreçte konuttan çok ticari gayrimenkul alanında büyümeyi hedeflediklerini anlatan Tahincioğlu, "Tahincioğlu Gayrimenkul,  2014 yılına kadar 6 projeye 860 milyon dolarlık yatırım yapacak. Tahincioğlu Gayrimenkul'ün önümüzdeki üç sene içinde tamamlamayı hedeflediği projeler arasında, NidaKule Göztepe, Palladium Ofis projesi, TAO İstanbul Finans Merkezi projesi, Çengelköy ve Seyrantepe'deki konut projesinin yanı sıra Hatay'da gerçekleştireceği bir AVM projesi yer alıyor" dedi. Hatay'da devam eden AVM'nin şehrin merkezinde açılacak il alışverişmerkezi olacağını dile getiren Tahincioğlu, "40 bin metrekare kiralanabilir alanı olan AVM 2 yıl içinde açılacak" diye konuştu.

LEED sertifikası ve "Feng Shui" felsefesi

35 katlı olarak inşa edilen NidaKule Göztepe projesinin inşaatının sürdüğünü belirten Tahincioğlu, 120 milyon dolar değerindeki projeyi gelecek yıl içerisinde tamamlamayı düşündüklerini aktardı. 47 bin metrekare kapalı alandan oluşan NidaKule Göztepe'de, A sınıfı ofis binaları yer alacağını aktaran Tahincioğlu, "Çalışanların tüm ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefleyen proje, Altın LEED sertifikalı, 'yeşil bina' özelliğine sahip olmanın yanısıra, Feng Shui felesefesi doğrultusunda tasarlandı" dedi.

Projenin yaratmış olduğu etkiden memnun olduklarını belirten Tahincioğlu, genelde geliştirdikleri ofis projelerinin belli bir bölümünü satışa sunduklarını, kalan bölümü portföylerinde tuttuklarını kaydederek "Nidakule Göztepe projesinde lansman dahi yapılmadan, tüm katların satışı beklenildiğinden çok daha çabuk tamamlandı. Satışa çıktığında 2 bin 700 dolar olan metrekare fiyatları bugün 4 bin- 4bin 500 dolarda. Proje bittiğinde ise fiyatlar 5 bin dolar seviyesine çıkacak" diye konuştu. Palladium AVM'nin yanında yapılan Palladium Tower'ın ise 220 milyon dolar değerinde olduğunu aktaran Tahincioğlu, 40 katlı İstanbul Finans Merkezi projesinin yatırım değerinin 200 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Avrupa yakasını da düşünüyor

Avrupa yakasında da henüz görüşme aşamasında oldukları ve teklif verdikleri ofis projeleri olduğunu anlatan Tahincioğlu, "Bunlar da sonuçlanırsa yatırım portföyümüz daha da büyüyecektir. Ayrıca, önümüzdeki yıllarda konut projelerinde de daha aktif rol almayı düşünüyoruz. Bu projelerin ilk örneği, Çengelköy'de başlayacağımız konut projesi olacak ve akabinde hemen Seyrantepe'deki konut projemiz devreye girecek" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir