Taklit ürün hakkımız söke söke satarız

Marmaris'te ünlü markaların avukatlarının polis nezaretinde iş yerlerinde taklit ürün denetimleri yapmasına tepki gösteren esnaf yürüyüş yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Marmaris'te bugün ilgi çekici bir eylem yapıldı. Marmarisli esnaf sokağa çıktı. Eylemin amacı kısa sürede belli oldu. Ünlü markaların avukatları, taklit ürün satıldığı gerekçesi ile denetimleri sıklaştırmıştı. Esnaf da bugün yaptıkları eylemde 'bırakın taklit ürün satmaya devam edelim, çünkü turistler alıyor!' dedi. Eylemciler konu ile ilgili Marmaris Başsavcısı ile de görüştü.

Marmaris'te ünlü markaların avukatlarının polis nezaretinde iş yerlerinde taklit ürün denetimleri yapmasına tepki gösteren esnaf yürüyüş yaptı.

Çeşitli markaların avukatlarının Marmaris Kapalı Çarşı'nda denetimler yapmaya başlamasına esnaf tepki gösterdi. Kepenklerini indiren 200 kadar esnaf, Atatürk Meydanı'nda toplandı. "Marmaris uyuma esnafına sahip çık", "Yönetim istifa" gibi sloganlar atan kalabalık, Atatürk Caddesi boyunca yolu trafiğe kapatarak yürüdü. Araçların geçmesine engel olan vatandaşlarla polisler arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Yaklaşık 3 kilometre boyunca yürüyen esnaf, Marmaris Adliyesi'ne geldi. Burada esnafın kendi aralarında seçtikleri temsilcilerin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel ile görüşmesinin ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Marmaris'te satılan tekstil, ayakkabı, çanta, kozmetik ürünlerinin yüzde 80'den fazlasının taklit olduğunu dile getiren işyeri sahipleri, turistlerin bu yönde talebi olduğunu ve sahte olduğunu bile bile alışveriş yaptıklarını öne sürdü.

Gazetecilere açıklama yapan esnaflardan Özgür Aşıcı, Türkiye'nin bir "imitasyon cenneti" olduğunu ve turizm yapılan kıyı kesimlerindeki iş yerlerinin çoğunda ünlü markaların taklitlerinin satıldığını iddia etti.

Bu ürünlerin İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerde üretilerek turizm bölgelerindeki esnaflara satıldığını belirten Aşıcı, "Geliyor bir avukat savcılıktan karar çıkartıp, polis güvenliği eşliğinde işyerlerine işlem yapıyor. Ciddi bir esnaf kitlesi var ve geldiklerinde tepkiyle karşılaşıyorlar. Bu olaylar nedeniyle esnaf ve polis karşı karşıya geliyor. Bu işin yerelde değil, Ankara'da bitirilmesi gerekiyor. Devlet 'imitasyon bitti' diyecek ve bütün bu fabrikaları kapatacak. Başka türlü bu sorun çözülmez" diye konuştu.

Turistlerin çoğunun Marmaris'e taklit ürün satın almaya geldiğini savunan Aşıcı, taklit ürün piyasası bittiği anda Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi turizm merkezlerinde ticaretin duracağını ileri sürdü.

Esnaf Harun Tanrıverdi ise taklit ürün konusunda sadece küçük esnafların üzerine gelindiğini öne sürerek, esnaf ve ticaret odası yetkililerinden bekledikleri desteği göremediklerini ifade etti.

Her türlü hakkı saklıdır.

Bu konularda ilginizi çekebilir