Taksim Projesi'ne 50 bin itiraz

Projenin durdurulması istemiyle toplanan imzalar, İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne teslim edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - "Taksim Meydanı Düzenleme Projesi"nin durdurulması istemiyle toplanan imzalar, İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne teslim edildi.
 
Kendilerine "Taksim Dayanışması" adını veren grup, ellerinde "Taksim'in Ticarileşmesine Hayır" yazılı dövizlerle Sirkeci'deki Büyük Postane önünde toplandı, daha sonra aynı cadde üzerindeki müdürlük binasına yürüdü.
 
Grup adına açıklama yapan Cem Tüzen, koruma kurullarınca bir bütün olarak koruma altına alınan Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'nın, İstanbul'un ve Türkiye'nin en önemli kamusal alanı olduğunu söyledi.
 
Taksim Meydanı'nda, 4 Kasım-4 Aralık tarihleri arasında "Taksim Nöbeti" adı altında bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını ve imza kampanyası düzenlediklerini aktaran Tüzen, bu sürede yaklaşık 50 bin imzanın toplandığını bildirdi.
 
Tüzen, Gezi Parkı'nın, sadece kültür varlığı kamusal alan olarak değil, özgün değerleriyle de yaşatılması gerektiğini vurgulayarak, "On binlerce yurttaşımız, bu yanlış proje ve uygulamaların derhal durdurulması taleplerini imzalarıyla dile getirdi" dedi.
Açıklamanın ardından imza dilekçelerinin yer aldığı dosyalar, İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'ne teslim edildi.