Talat yarın Ankara'ya gidiyor

KKTC Cumhurbaşkanı yarın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEFKOŞA - KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, çalışma ziyareti için yarın Ankara'ya gidecek.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, bugünkü basın brifinginde, Talat'ın Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğini söyledi.

Talat'ın Ankara temaslarında ağırlıklı olarak Kıbrıs sorunundaki son gelişmelerin ele alınacağını kaydeden Erçakıca, AB dönem başkanı İspanya'nın Kıbrıs konusunda uluslararası girişimde bulunduğuna dair haberler çıktığını, bu konuda kendilerinin de nabzının yoklandığını, bunlara ilişkin son durumun da görüşüleceğini ifade etti.

Müzakerelerin 18 Nisandan sonra nasıl hızlandırılacağının da gündeme geleceğini belirten Erçakıca, Başbakan Erdoğan'ın İngiltere'de temaslarda bulunduğunu, Erdoğan-Talat görüşmesinde, İngiltere'nin Kıbrıs konusunda yapabileceği muhtemel katkının da ele alınacağını söyledi.

Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs konusunda uluslararası konferansa karşı çıktığına işaret eden Erçakıca, Kıbrıs sorununun uluslararası bir sorun olduğunu söyleyen Rum tarafının, sorunun çözümü için yapılacak uluslararası katkılara engel olmaya çalıştığını kaydetti. ''Bu yaman bir çelişki'' diyen Erçakıca, Rum tarafının statükoyu korumaya çalıştığını belirtti.

Talat'ın temaslarında başka konuların da gündeme gelebileceğini ifade eden Erçakıca, Cumhurbaşkanı Talat'ın perşembe günü öğleden sonra KKTC'ye döneceğini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir