Talih kuşu Danıştay'a kondu

Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Poyraz, şans oyunları ve milli piyango bayilerinin haklarını korumak için Danıştay'a dava açtı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Şans Oyunları ve Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Poyraz, şans oyunlarının özelleştirilmesi kapsamında çıkarılan yönetmeliğin iptali için Danıştay'da dava açtıklarını bildirdi. Poyraz, "Şans oyunları ve milli piyango bayilerinin haklarını korumak için Danıştay'da dava açtık" dedi. 

Poyraz, yaptığı yazılı açıklamada, şans oyunlarının özelleştirilmesi kapsamındaki yönetmelik değişikliğinde yer alan "Şans oyunu biletlerinin satışının ve sabit dış mekan reklamlarının yapıldığı yerler ile özel eğitim ve öğretim okulları dahil olmak üzere ilköğretim, ortaöğretim ve dengi okullar, ibadethaneler ve gençlik merkezleri arasında kapıdan kapıya en az yüz metre mesafe bulunacak. Mesafe şartı, lisans sahibi ve satış birimi arasında sözleşmenin imzalandığı tarih itibarıyla aranır" maddesinin iptali istemiyle Danıştay'da dava açtıklarını ifade etti. 

Milli Piyango İdaresi'ne ait şans oyunlarının 10 yıllık lisans süresini kapsayacak şekilde özelleştirilmesi için ihaleye çıkıldığını ve ihalenin 14 Şubat 2014 tarihinde yapılacağını anımsatan Poyraz, şunları kaydetti: 

"İhaleyi kazanan şirket ve şirketler şans oyunlarını planlamak, tertip ve çekilişini düzenlemekle mükellef olacaklar. İhaleyi kazanan şirket veya şirketler lisansa konu faaliyetlerin düzenlenmesi ve denetlenmesi hakkında yönetmelik değişikliğinde yer alan söz konusu maddeyi uyguladıklarında, Türkiye genelindeki şans oyunları ve milli piyango bayileri büyük oranda boşa çıkacak, iş yapamayacak olan bayiler mağdur olacak. Kullandıkları iş yerlerini değiştirmek zorunda kalanlar büyük zarara uğrayacaklar. Şans oyunları ve milli piyango bayilerinin haklarını korumak için Danıştay'da dava açtık" 

Poyraz, Milli Piyango'nun yılbaşı ikramiyesinin vatandaşların piyango biletlerine olan ilgisini artırdığını belirterek, hafta sonuna doğru biletlerin tamamının tükenebileceğini ifade etti.   

Bu konularda ilginizi çekebilir