Tamince, Doyen iddialarına yanıt verdi

Tamince: Doyen’le bağlantım yok, iddialara karşı mücadele edeceğim.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kerim ÜLKER

Geçtiğimiz hafta Dünya Gazetesi’nde yer alan “Tamince’nin futbol şirketine vergi suçlaması” haberine Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince’den açıklama geldi.

Tamince’nin ortağı veya patronu olduğu iddia edilen Doyen Sports adının Football Leaks belgelerinde ağır ithamlarla geçtiğini vurgulamış ve şöyle demiştik: “Rixos’un patronu Fettah Tamince, dünya basınında geniş yer bulan bu iddialara kesinlikle yanıt vermeli. Şirketin sahipliği net olarak açıklanmalı, iddiaların doğru olmaması durumunda yargı hakkını kullanmalı ve hukuki süreci başlatmalı diye düşünüyoruz.”

Bu yazıya Tamince bir açıklama yolladı. Doyen ile ilgili bir bağlantısı olmadığını ve Avrupa basınında yer alan bu iddialara karşı hukuki mücadelede bulunacağını dile getiren Tamince, şu açıklamada bulundu:

“Dünya Gazetesi ve Dunya.com portalında yayınlanan "Tamince'nin futbol şirketine vergi suçlaması" başlıklı la ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunluluğu çerçevesinde, önemle ve özellikle belirtmek isterim ki, yazınızda bahsi geçen DOYEN SPORTS adlı spor şirketi ile gerek ortaklık, gerek sahiplik ve her ne nam altında olursa olsun hiçbir ilgim bulunmamaktadır. Bu çerçevede, yazınızda adı geçen spor kulübü, sair isimler ve futbolcu transferleri ile ilgili de herhangi bir ilgim ve bilgim bulunmadığı gibi, konudan yazınız vasıtasıyla haberdar olmuş bulunmaktayım. Her türlü cezai ve hukuki yasal haklarımı kullanmak adına, yazınızın orijinal kaynağının tarafıma bildirilmesini rica ederim.”