Tan Ailesi'nden Boyner'e tepki

YKM hisselerinin Boyner'e satışının, kendi rızaları olmadan, gerçekleştirildiğini açıklayan Tan Ailesi, "Bu durum bizim için ifade edildiği gibi 'Cennette evlilik' olmaktan çok uzaktır"açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gıda dışı perakende alanında faaliyet gösteren Boyner Mağazacılık'ın yüzde 63 hissesini satın aldığı YKM'nin yüzde 37 oranındaki diğer hissedarı konumundaki Tan Ailesi, söz konusu satış işleminin kendilerinin rızası dışında gerçekleştiğini açıkladı.

Boyner Mağazacılık, YKM'nin yüzde 63 hissesini 190 milyon liraya satın almak için YKM'nin Tan Ailesi dışındaki diğer iki hissedar ailesi ile geçtiğimiz hafta sözleşme imzalamıştı.

Tan ailesi adına yapılan basın açıklamasında, "Böyle bir operasyonu, kalan ortak olan Tan Ailesi'nin rızası olmadan ve hatta bizimle tek kelime dahi konuşmadan yapması bizleri şaşırtmıştır. Daha yüzde yüzü bitmemiş, prosedürleri tamamlanmamış bir işin basında bitmiş gibi lanse edilmesi, hatta YKM çalışanlarına Cem Boyner imzalı bir yazının gönderilmesi bizleri derinden üzmüştür.

Bizler bundan sonra; yapılan satış ile piyasa değeri Boyner Büyük Mağazacılık A.Ş'nin üzerine çıkan YKM'nin gelişimini desteklemeye devam edeceğiz. Her yıl büyüyen, gelişen ve kar üreten YKM şirketlerinin geçmiş  yıllarda gösterdiği performansı bundan sonra da sürdürmesi noktasında kurumu izleyecek, kanuni haklarımızı sonuna kadar koruyarak ve kullanarak çok yakından takip edeceğiz" denildi.

Boyner: Görüş ayrılıklarının tarafı olmamız beklenemez

Boyner Büyük Mağazacılık'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu anlaşma ile alımında mutabık kalınan şirket hisse oranları ve marka payları, İMKB ve basın açıklamalarımızda beyan edildiği şekilde olup, şirkette ortak olarak kalmaya devam eden hissedarların hakları yine Türk Ticaret Kanunu'nun Anonim Şirketlerin azınlık hissedarlarına tanımış olduğu haklar çerçevesinde elbette ki saklıdır.

Hisselerini satmak isteyen hissedarlar ve profesyonel danışmanlar ile birlikte yürütülen süreçte, muhatapların hassasiyetleri ve halka açık bir şirket olarak kanuni yükümlülüklerimiz gözetilmiştir. Tan Ailesi'nin açıklama metninde bahsi geçen yönetim kurulu toplantısına, hisse devir süreci henüz tamamlanmadığı için doğal olarak katılımımız olmamıştır. YKM'nin hisselerini satan ve satmayan hissedarları arasında vuku bulmuş olabilecek görüş ayrılıklarının tarafı olmamız beklenemez.

Söz konusu süreç ile ilgili tüm bilgiler 24 Şubat 2012 tarihinde yapılan basın toplantısında ve aynı tarihli özel durum açıklamamızla kamuoyu ile paylaşılmıştır. İşlemin içeriğine ve yürütülüş şekline dair, işlemin tarafları haricindeki kişilerce yapılan sair açıklamalara ve yorumlara ancak objektif unsurlar içerdikleri ölçüde itibar edilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Süreç bundan sonra, daha önce de belirttiğimiz gibi, ilgili onay süreçlerinden geçerek hisselerin devrinin tamamlanması şeklinde devam edecektir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir