Tanrıkulu'ndan Başsavcıya cevap

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'nun, kendisine ulaşılamadığı yönünde açıklama yapmasına cevap verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “CHP Genel Başkan Yardımcısı kimliğim dolayısıyla benden bir talep varsa bu konuda muhatabım hükümettir" dedi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın adliyedeki odasında rehin alınmasının ardından yapılan operasyona ilişkin yazılı açıklama yapan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Teröristlerin görüşmek istediği Avukat Sezgin Tanrıkulu kendisine ilk ulaşıldığında adliyeye geleceğini belirtmesine rağmen adliyeye gelmediği gibi kendisine ulaşılmak istendiğinde telefonlara da çıkmamıştır" demişti.

Bu sözlere Tanrıkulu, Twitter hesabından cevap verdi: 

"Çağlayan olayından haberim olduğu an 'benim için en önemli şey insan hayatıdır' diyerek elimden geleni yapacağımı belirttim. Ancak Başsavcının sözlerinin aksine ben sadece "bir avukat" değilim ve siyasi bir kimliğe sahibim. CHP Genel Başkan Yardımcısı kimliğim dolayısıyla benden bir talep varsa bu konuda muhatabım hükümettir."