Tarım sorunları Antalya'da masaya yatırılacak

Yarın başlayacak tarım platformu toplantılarında, tarım politikasında ortak hareket etmenin yolları üzerinde durulacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA -  Tarım sektörünün ortak sorunları ve çözüm önerilerini belirleyebilmek ve gelecekte ortak hareket edebilmek amacıyla, ülke düzeyinde tüm birimlerini ilk kez biraraya getiren tarım platformu toplantıları yarın Antalya'da başlayacak.

"Tarım Hayvancılık ve Tedarik İkili Görüşmeleri" adıyla düzenlenen ve dört gün sürecek toplantılarda, ilk kez, ülke genelinde önder üretici konumunda bulunan 4 bin dolayındaki çiftçi ile Türkiye Sulama Kooperatifleri Merkez Birliği, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği, Köykoop, Haykoop, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği temsilcileri biraraya gelecek.

Ziyaretçilerin konaklamalı katıldığı, büyük tedarikçilerin de stand açtığı Tarım Hayvancılık ve Tedarik İkili Görüşmeleri'nde ağırlıklı olarak bilgi paylaşımını öne çıkaran paneller tartışmalı toplantılar yapılacak.

Çalışmalara ilişkin bilgi veren Tarım Platformu Dönem Sözcüsü Arif Gürdal, bu düzenlemenin Türkiye'de bir ilk olduğunu ve katılacak sektör birim ve temsilcileri açısından bakıldığında Türk tarımının zirvesinin Antalya'da buluşacağını söyledi. "Dört gün sürecek toplantılar boyunca birbirimizi eğiten bir kamp çalışması yapacağız" diyen Gürdal, buradan, Türk tarımının geleceğini ilgilendiren önemli görüş ve kararların çıkacağına inandığını anlattı.

Antalya İl Tarım Müdürü Bedrullah Erçin de toplantının, genel çerçeve olarak bilgiyi öne çıkaran ve paylaşan bir etkinlik olduğunu, toplantıların Türk tarım sektörünün sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Antalya'da Kundu'daki Kervansaray Otel'de yarın başlayacak Tarım Hayvancılık ve Tedarik İkili Görüşmeleri'nde, ilk gün gıda güvenliği ve izlenebilirliği, tarımsal destekler ve tarım sektörünün finansmanı, kırsal kalkınma ve danışmanlık, Türkiye'de hayvancılığın geleceği, gibi konular ele alınacak.

Toplantılara konaklamalı ziyaretçilerin yanı sıra başta çiftçiler olmak üzere günü birlik ziyaretçiler de katılabilecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir