Tarımsal yayım ve danışmanlık desteği 500 lira

Tarımsal danışmanlık hizmeti satın alan işletmelere 500 lira destekleme ödemesi yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tarımsal danışmanlık hizmeti satın alan işletmelere 500 lira destekleme ödemesi yapılacak.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın "Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ"i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre, desteklemeden yararlanacak işletmeler; çiftçi kayıt sistemi, hayvan kayıt sistemi, örtü altı kayıt sistemi, su ürünleri kayıt sistemi, arıcılık kayıt sistemi ve koyun-keçi kayıt sistemlerinden en az birine kayıtlı olacaklar.

Yine bu işletmeler; "örtü altında en az 3 dekar, bağ-bahçede en az 10 dekar, tarla ziraatında kuruda en az 150 dekar, suluda en az 50 dekar alanda üretim yapmak, hayvancılıkta; süt sığırcılığı yapan işletmelerde en az 20 baş sığır, besi sığırcılığı yapan işletmelerde en az 50 baş sığır ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde en az 100 küçük baş hayvana, arıcılık yapanlarda en az 50 adet arı kolonisine sahip olmak" kriterlerinden de en az birine haiz olacak.

Başvurular 90 gün içinde yapılabilecek

Tarımsal yayım ve danışmanlık desteğinden faydalanmak isteyen tarımsal işletmeler, bugünden itibaren 90 gün içinde, bulundukları yerlerdeki Tarım İl ya da ilçe müdürlüklerine başvuracaklar.

Destek için başvuracak tarımsal işletmeler, tarımsal danışmanlık hizmeti verecek kişi ve kuruluşlarla sözleşme imzalayacaklar ve hizmet sözleşmeleri 31 Aralık 2010 tarihine kadar geçerli olacak.

Tebliğ yayımlanmadan önce sözleşme imzalamış olanların, sözleşmeleri 31 Aralık 2010 tarihini kapsamak kaydıyla geçerli olacak, aksi durumda yeni sözleşme yapılacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir