Tariş, işçilerle anlaştı

Tariş İplik A.Ş'de Teksif Sendikası ile anlaşma sağlandı. İşçiler kıdem ve ihbar tazmitanı alacaklarını 4 eşit taksitte alacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İZMİR - Tasfiye kararı alınan Tariş İplik A.Ş'de işten çıkartılan ve tazminat talebiyle 1 Mart tarihinden bu yana Tariş Genel Müdürlüğü önünde eylem yapan 560 işçinin bağlı olduğu Teksif Sendikası ile anlaşma sağlandı. İşçiler kıdem ve ihbar tazmitanı alacaklarını 4 eşit taksitte alacak.

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, yaptığı yazılı açıklamada, Tariş İplik A.Ş'nin makine ve ekipmanlarının satışına yönelik yapılan ihalede sonuca ulaşıldığını, buradan sağlanan kaynakla işçi alacaklarının karşılanacağını ifade etti.

Teksif Sendikası ile sağlanan mutabakat sonunda işçi alacaklarının yaklaşık yüzde 70'inin 20 Nisan ve 4 Mayıs olmak üzere iki ayrı tarihte ödeneceğini açıklayan Azbazdar, sendikanın talebi üzerine daha önce isimleri bildirilen 348 işçiye, alacaklarına mahsuben yapılan 650 lira ödeme ve varsa borçları düşüldükten sonra toplam alacağın 3 milyon lirasının 20 Nisan'da, 3 milyon liralık kısmının da 4 Mayıs'ta ödeneceğini kaydetti.

Azbazdar, kalan bakiye alacaklarının 30 Haziran ve 31 Ağustos 2010 tarihlerinde iki taksit halinde ödenerek tüm işçi alacaklarının kapatılacağını bildirdi.

Fabrika makine ve ekipman satış ihalesinde muhammen bedellerin üzerinde teklif alınması konusunda birlik bürokratlarının yoğun çaba sarf ettiğini belirten Azbazdar, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Makine ve ekipmanların satışı, bütün olarak değil parça bazında gerçekleştirilmiştir. Teksif Sendikası ile yapılan protokol çerçevesinde İplik A.Ş. kasasına giren meblağlar belirtilen tarihlerde işçilerimizin hesaplarına kıdem ve ihbar tazminatları olarak yatırılacaktır. Yönetim olarak verdiğimiz sözü tutuyoruz."

Varılan anlaşmayla işçilerin genel müdürlük önünde sürdürdüğü oturma eyleminin de sona erdiği belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir