Tartışmalı teklif alt komisyona gönderildi

Alkol satışı ve tüketimini düzenleyen teklif komisyonda tartışma yarattı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA (DÜNYA) - Alkollü içkilerin satış, pazarlama ve tüketimini yeniden düzenleyen torba yasa teklifi Plan Bütçe Komisyonunda 4’üncü Murat tartışmalarıyla alt komisyona gönderildi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda ağırlık olarak alkollü içkilerin satış ve tüketimine ilişkin düzenlemeleri içeren torba teklif muhalefetin tepkisine neden oldu. Teklifi komisyonu sunan Berber, yapılması öngörülen değişikliklerle toplumsal ve kurumsal taleplerin karşılanacağını, uygulamada ortaya çıkan aksaklıkların giderileceğini söyledi. Berber’in sunumunun ardından CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın usul açısından söz istemesi tartışmaya neden oldu.  Elvan’ın, komisyon üyesi olmayan milletvekiline usul açısından söz veremeyeceğini söylemesi üzerine Tanal, ayağa kalkarak söz istedi ve “Burası sizin babanızın çiftliği değil” dedi.

 AKP Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu'nun, “Provokasyona mı geldin?”diye tepki göstermesi üzerine, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Niye rahatsız oluyorsunuz” diye bağırdı. Ağbaba ve Baştopçu arasında yaşanan sözlü tartışmanın büyümesi üzerine Komsiyon Başkanı Lütfi Elvan, görüşmelere ara verdi.

Verilen aranın ardından söz alan CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, “Recai Berber'i çok severim ama Sayın Berber ve Bilgiç’in 4’üncü Murat olarak anılmasına üzülürüm, 4’üncü Murat gibi bir padişah olmalarına üzülürüm” dedi. Ağbaba da “4’üncü Murat’ın kendisi de içiyordu, yasakladı ama kendi gizli içerdi” diye konuştu.

AKP'li Berber'in, “Bana atfedilen ithamları kabul etmiyorum" sözleri üzerine CHP'li Aslanoğlu, “Ta kendisisin” diye bağırdı. CHP’li Ağbaba da “4’üncü Murat’a rahmet okuttunuz kutlarım sizi” dedi.

Teklifin sunumu sırasında Recai Berber, alt komisyonda yapılacak düzenleme ile halen stoklarda bulunan alkollü içkiler için bir geçiş sürecinin teklifte düzenleneceğini söyledi. AKP'nin önergesi ile teklif alt komisyona havale edildi. Teklifin 21 Mayıs Salı günü görüşmelerine alt komisyon metni üzerinden devam edilecek.