Taş atan çocuk tartışması gösteriye dönüştü

Yüksekova'da taş attıkları gerekçesiyle 3 çocuğu gözaltına almak isteyen polis ile vatandaşlar arasında yaşanan tartışma, izinsiz gösteriye dönüştü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, taş attıkları gerekçesiyle 3 çocuğu gözaltına almak isteyen polis ile vatandaşlar arasında yaşanan tartışma, izinsiz gösteriye dönüştü.

Alınan bilgiye göre, Cengiz Topel Caddesi'nden sivil plakalı otomobille geçen İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler, yaşları 18'den küçük 3 çocuğu taş attıkları gerekçesiyle gözaltına aldı. Bunu gören vatandaşlar, olaya tepki göstererek, polislerle tartışmaya başladı.

Polislerin, çocukları otomobile bindirerek, olay yerinden uzaklaşması üzerine bir grup, araca taşlarla saldırdı. Bu esnada bir polis memuru, gözüne cam kırığı isabet etmesi sonucu yaralandı. Grubu dağıtmak için havaya uyarı ateşi açan polis, olay yerinden uzaklaştı.

İlçe merkezindeki esnafın gerginlik nedeniyle iş yerlerini kapattığı olayın ardından Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan bir grup, barikat kurarak, caddeyi ulaşıma kapattı.

Ateş yakıp, slogan atan gruba, polis basınçlı su ve biber gazı ile müdahale etti.

Yaralanan polis memurunun Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir