Tatilciler dönüş yolunda

Kurban Bayramı tatilinin bitimine bir gün kala tatilciler dönüş için yollara çıktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bayram tatilinin bitimine bir gün kala, tatilini şehir dışında geçirenler dönüş için yollara çıktı. Özellikle tatil yörelerinden dönüş yollarında trafik yer yer durma noktasına geliyor.
Yalova'daki Topçular Feribot İskelesi'nde araç yoğunluğu oluştu

Kurban Bayramı tatilinin bitimine bir gün kala, dönüş yolundaki tatilciler, Yalova'daki Topçular Feribot İskelesi'nde araç yoğunluğu oluşturdu.

Tatili il dışında geçiren İstanbulluların dönüş için Osmangazi Köprüsü'nü de tercih etmeleri sebebiyle geçen yıllara göre kent merkezinden geçen karayollarında, trafik tıkanıklığı ve uzun araç kuyrukları oluşmadığı gözleniyor.

Yalova'daki Topçular Feribot İskelesi'nde zaman zaman araç yoğunluğu yaşanırken, Osmangazi Köprüsü'nde ve bağlantı yollarında trafiğin akıcı olduğu görülüyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) yetkililerinden alınan bilgiye göre, Topçular-Eskihisar hattındaki feribot sayısı tedbir amacıyla 15'ten 17'ye çıkarıldı. İstanbullines da Eskihisar-Tavşanlı hattında 4 feribotla hizmet veriyor.

Tatilin son gününde artması beklenen yoğunluk sebebiyle olumsuzluk yaşanmaması için trafik ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Tatilciler dönüş yolundaTatilciler dönüş yolunda(Galeri)

Bursa-İzmir karayolunda uzun araç kuyrukları oluştu

Bursa'yı İzmir ve Balıkesir'in Edremit ilçesi gibi turizm merkezlerine bağlayan Bursa-İzmir yolunda yoğun trafik gözleniyor.

İzmir yolunun Karacabey kısmında, uzun araç kuyrukları oluştuğu gözlenirken, Çanakkale ve İzmir istikametlerinden İstanbul'a giden araçlar sebebiyle trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Karacabey TİGEM'den Uluabat Mahallesi'ne kadar oluşan yaklaşık 10 kilometrelik araç kuyruğu, Karacabey Bölge Trafik ekiplerinin aldığı tedbirlerle hafifletilmeye çalışılıyor.

Karacabey Uluabat Mahallesi'ndeki sinyalizasyon sisteminde kontrollü geçişler sağlanıyor. Ekipler trafiği drone ile gökyüzünden de takip etti.


İzmir ve Manisa’da yoğunluk

Ege Bölgesi'ndeki tatil merkezlerini İstanbul ve Ankara'ya bağlayan yollar üzerinde yer alan İzmir'in Bornova ilçesi ile Manisa'nın Yunusemre, Akhisar ve Turgutlu ilçelerinde trafik yoğunluğu gözleniyor.

Aydın-İzmir Otoyolu çıkışıyla İzmir-İstanbul Karayolu arasında yer alan trafik ışıkları önünde uzun araç kuyruklarının oluştuğu gözlenirken, Manisa'da da Yunusemre ilçesindeki çevre yolu çıkışında araçların uzun süre beklediği görülüyor.

Manisa'nın Saruhanlı ve Akhisar ilçelerinde de maddi hasarlı kazalar nedeniyle yer yer trafikte aksamalar yaşanıyor.

İzmir'den Ankara yönüne giden araçlar ise Turgutlu, Ahmetli, Salihli ve Kula ilçe girişlerinde trafik yoğunluğu oluşturuyor.

Kritik bölgelerde uygulama yapan polis ve jandarma ekipleri, trafik akışını rahatlatmak için araçları yönlendiriyor.

Anadolu Otoyolu’nda zaman zaman yoğunluk oluşuyor

Otoyolu'nun Kocaeli kesiminde, Kurban Bayramı'nın bitimine bir gün kala tatilciler trafikte akıcı yoğunluk oluşturdu.


Anadolu Otoyolu'nun İstanbul yönü İzmit kesiminde, Gültepe rampası mevkisiyle yolun iki şeride daraldığı kesimlerinde zaman zaman araç yoğunluğu yaşanıyor.

Arızalanan araçlar ve maddi hasarlı kazalardan dolayı da trafiğin yer yer durma noktasına geldiği gözlendi.

Otoyolun İstanbul-Ankara yönü ile Osmangazi Köprüsü'nde ise ulaşım normal olarak seyrediyor.

Ulaşımın aksamaması için trafik ekiplerinin aralıksız olarak yol kontrollerini sürdürdüğü güzergahta yoğunluğun bugün ve yarın artarak devam etmesi bekleniyor.

İzmir ve Manisa'daki trafik yoğunluğunun akşam saatlerinde artması ve yarın da devam etmesi bekleniyor.