Tatilcinin ramazandaki rotası "yurt dışı"

Ramazan ayı nedeniyle deniz, güneş, kum üçlemesinden başka alternatiflere yönelen tatilciler, yurt dışı turlarını tercih ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - Ramazan ayı nedeniyle deniz-güneş-kum üçlemesinden başka alternatiflere yönelen tatilciler, yurt dışı turlarını tercih ediyor.


Seyahat acenteleri, tatil sezonu olmasına karşın ramazan nedeniyle taleplerin düştüğü ağustos ayında, yeni kültürler tanımak isteyenler için dünyanın farklı rotalarında seyahat seçenekleri sunuyor.
Bir tur şirketinin Pazarlama Müdürü Sarp Özkar, yaz aylarına denk gelen ramazanda tatilcilerin yurt içinden çok yurt dışı turlarına yöneldiğini söyledi.


Bu ay yurt içindeki birçok otelin önemli oranda boş kaldığını vurgulayan Özkar, "Örneğin Antalya'ya gelen yerli turist oranında da yüzde 8'lere varan bir azalma yaşandı. Antalya ve güney sahilleri başta olmak üzere birçok yurt içi destinasyonunda otellerde satılamayan kapasiteler ortaya çıktı" diye konuştu.

Yurt dışı turlarına talep yüzde 25-30 arttı

Her sene özellikle ramazan ayında yurt dışı tur taleplerinin yüzde 25-30 oranında arttığını ifade eden Özkar, şöyle konuştu:
"Bu yıl en çok talebi yurt dışında İtalya, İspanya ve Orta Avrupa ülkeleri aldı. İtalya tarihi, sanatı ve mimarisiyle en çok turist çeken ülkelerden biri. Bunda özel promosyon çalışmalarının ve uygun fiyatların da etkisi var. Ilıman iklimi nedeniyle tercih edilen İspanya turlarında da alışveriş ve gurme restorant önerilerimizle rehberlik ediyoruz.
Bunların yanı sıra beyaz geceleriyle ünlenmiş, Avrupa'ya göre nispeten daha serin Baltık ülkeleri, İskandinavya ve Rusya da talep görüyor."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir