TAV, Letonya'da terminal binası yapacak

Holding, AirBaltic ile yüzde 50-50 oranında ortaklık kurmak suretiyle Letonya'da yapılacak yeni terminal binasının inşası için sözleşme imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TAV Hava Limanları Holding A.Ş, AirBaltic ile yüzde 50-50 oranında ortaklık kurmak suretiyle Riga Uluslararası Havalimanı'nda yapılacak yeni terminal binasının inşası ve işletimi için iyi niyet sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

TAV Hava Limanları Holding A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, şunlar kaydedildi:

"Şirketimiz, Letonya'nın bayrak taşıyıcı şirketi olan AirBaltic ile yüzde 50-50 oranında ortaklık kurmak suretiyle Riga Uluslararası Havalimanı'nda yapılacak yeni terminal binasının inşası ve işletimi için iyi niyet sözleşmesi imzalamıştır.

AirBaltic, 2009 yılında eklediği 27 yeni uçuş noktası ile toplam 80 uçuş noktasına ulaşarak, Avrupa'da uçuş noktasını en fazla artıran havayolu şirketi olmuştur. 2009 yılında AirBaltic 2,8 milyon yolcuya hizmet verirken, Riga Uluslararası Havalimanı 4,1 milyon yolcu ağırlamıştır."

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Riga Uluslararası Havalimanı, son beş yıldır yolcu sayılarında ciddi bir artış yaşamaktadır. Kusursuz servis anlayışı, sunduğu müşteri hizmetleri ve üstün operasyonel başarısı ile airBaltic bu büyümenin başrol oyuncusudur. Bunun yanında yer hizmetleri şirketi North Hub Services ile şirketimiz Havaş arasında gerçekleşen son dönemdeki iş ortaklığımız da Riga Uluslararası Havalimanı'nın geliştirilmesi konusunda gösterdiğimiz istikrarlı çabamızın kanıtıdır. Bu sebeple, Riga Uluslararası Havalimanı'nda yeni bir terminal için geliştirme projesinde de Air Baltic ile beraber yer alacağımız bir fırsatı değerlendirmekten memnun olacağız."

AirBaltic CEO'su Bertolt Flick ise "TAV Havalimanları, havalimanı yönetimi, gelişimi, işletmesi ve havalimanı hizmetlerinde kendini kanıtlamış uluslararası bir şirket. TAV Havalimanları Holding iştiraki Havaş ile Riga'da yer hizmetleri veren North Hub Services halihazırda Riga Havalimanı'nda faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede gerçekleşmesi planlanan yeni terminal projesi çerçevesinde de airBaltic TAV Havalimanları'nı iş ortağı olarak tercih edecektir" açıklamasını yaptı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir