TAV, net kârını 10 kat artırdı

Holding, net kârını 2009 yılında 111 milyon liraya çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - TAV Havalimanları (TAV), net kârını 10 kat artarak 111 milyon liraya (51,5 milyon euro) yükseltti.

TAV Havalimanları Holding tarafından yapılan açıklamada şirket cirosunun geçen yıla oranla yüzde 16 oranında artarak 1 milyar 301 milyon liraya ulaştığı belirtildi.

TAV Havalimanları Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanı M. Sani Şener konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Avrupa ve dünya havalimanlarında yolcu sayısının yüzde 6 ve yüzde 3 azaldığı bir dönemde, TAV'ın işlettiği havalimanlarını kullanan yolcu sayısı yüzde 3 artarak 42 milyonu aştı" dedi.

Holdingin amiral gemisi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, Dış Hatlar Terminali'ni kullanan yolcu sayısının yüzde 8 büyüdüğüne dikkati çeken Şener, şunları ifade etti:

"Bu artışta Türkiye'deki genç nüfus ve havacılık sektörünün büyümesi, bayrak taşıyıcımız Türk Hava Yolları'nın (THY) Star Alliance ortaklığına girişi ile birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı'nın önemli bir transit merkezi olmasını sağlamasının büyük etkisi var. TAV'ın faaliyet karı (FAVÖK) önceki yıla göre TL bazında yüzde 39 artarak 294 milyon TL'ye ulaştı. Benzer şekilde net karımız da 10 kat artış gösterdi ve 111 milyon TL olarak gerçekleşti. TAV çalışanlarının elde ettiği bu başarıyı finansal sonuçlarla operasyonel sonuçları birlikte okuduğumuzda çok daha iyi anlamaktayız."

Açıklamada, TAV Havalimanları'nın halka arzından bu yana yakaladığı en iyi sonuçları yansıtan 2009 rakamlarının, ciro, net kar ve EBITDA da rekor değerlere işaret ettiği bildirildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir