TBB, Azeri bankacılar için eğitim düzenledi

Birlik gerçekleştirdiği eğitim ile meslektaşlarına mesleki yeterlilik kazandırmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB), Bölgesel İşbirliği çalışmaları kapsamında Azeri bankacılar için eğitim semineri düzenledi.

TBB tarafından yapılan açıklamada, Birliğin, ülkelerin bankacılık sektörleri arasındaki işbirliğinin artırılması amacıyla 2007 yılından bu yana gerçekleştirilen Bölgesel İşbirliği çalışmaları kapsamında bankacılar için düzenlediği eğitim seminerlerinin sürdüğü belirtilerek, bu çerçevede TBB'nin bugünden itibaren 12 Kasım'a kadar eğitim için Azeri bankacıları İstanbul'da ağırlayacağı bildirildi.

Açıklamaya göre, eğitimin ilk gününde "Türkiye Ekonomisi ve Bankacılık Sektörü" konulu bir sunum gerçekleştiren TBB Genel Sekreteri Ekrem Keskin, "Ekonomik işbirliğini güçlendirmek için bankacıları bir araya getiren eğitimlerin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu organizasyonlarla bölgesel işbirliği imkanları görüşülebildiği gibi, karşılıklı ilişkilerin geliştirildiği bir platform da oluşuyor. Gerçekleştirdiğimiz bu eğitimlerle hedefimiz, meslektaşlarımıza mesleki yeterlilik kazandırmak ve Türk bankacılık sektörünün tecrübelerini kendileri ile paylaşmaktır" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar Kosovalı ve Bosnalı bankacılar için eğitim seminerleri düzenlediklerini, Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği işbirliği ile de Kıbrıslı bankacılara üç yıldır düzenli olarak eğitim seminerleri verdiklerini belirten Keskin, bu seminerlerin Kuzey Kıbrıs bankacılık sektörüne katkısının büyük olduğunu kaydetti.

Eğitim için İstanbul'a gelen Azeri heyette, Azerbaycan Bankalar Birliği, Texnikabank, Zaminbank, Qafqaz İnkişaf Bankı, Turanbank, BankStandard, Royalbank, Paşabank ve Nikoilbank'tan üst düzey yetkililer bulunuyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir