TBB, en aktif katkıyı verecek

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, yeni anayasa sürecine en aktif biçimde katkı verecek kuruluşların başında Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) geldiğini ifade etti.

Çiçek, TBB Başkanı Vedat Ahsen Coşar'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, TBB'ye iadeiziyarette bulunmak için geldiğini söyledi. Birliği ziyaretinin bir başka özel sebebi de bulunduğunu ifade eden Çiçek, bugün itibarıyla Meclis'te grubu bulunan siyasi partilere yeni anayasa hazırlıklarıyla ilgili bir yazı yazdığını söyledi.

Bunun akabinde de Türkiye Barolar Birliğine geldiğini belirten Çiçek, "82 Anayasası'na pek çok kurumdan, kişiden ve sivil toplum örgütünden itirazlar geldi, tartışıldı ama bugün yürürlükte olan anayasaya ilk itirazı yapan TBB'dir. Anayasa yürürlüğe girdikten sonra değil, daha hazırlık aşamasında bu itirazları yapmış, bu itirazlarının ne kadar haklı olduğu da aradan geçen süre içerisinde anlaşılmıştır. O nedenle evvela bir hakkı teslim etmek lazım" diye konuştu.

Yeni dönemde de yeni anayasa sürecini siyasi partilerin götüreceğine dikkat çeken Çiçek, anayasa sürecine en aktif biçimde katkı verecek kuruluşların başında Türkiye Barolar Birliği'nin geldiğini dile getirdi. Çiçek, bu beklentisini Başkan Coşar'a da ilettiğini kaydetti.

Bir soru üzerine, siyasi partilere yazdığı yazılara henüz bir yanıt gelmediğini ifade eden Çiçek, "Ama olumlu bir cevap vereceklerini hepsi ifade ettiler zaten. Onun için o konuda bir endişem yok. Bu tür işlere mümkünse hep olumlu tarafından bakalım. Olumsuz kelime geçen bir şey kullanmayalım" şeklinde konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir