TBMM Almanya'yı kınadı

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplanan Genel Kurulda AK Parti, CHP ve MHP Grup Başkanvekilleri Almanya'nın tavrını kınadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında toplandı.

Genel Kurulda MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye Cumhuriyetinin herhangi bir temsilcisinin yurt dışındaki vatandaşlarla bir araya gelmesini engelleyici her tutumu kınadıklarını belirterek, Almanya'daki yöneticileri aklı selim olmaya çağırdı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 27 yıl önce öldürülen gazeteci Çetin Emeç'i sevgiyle ve rahmetle andıklarını söyledi. Gök, Almanya'da Türk siyasetçilere getirilen kısıtlamayı CHP olarak kınadıklarını belirterek, ifade özgürlüğüne önem verdiklerini ve referandumda "hayır" diyenlere karşı takınılan tutuma ne kadar karşılarsa "evet" diyenlere karşı takınılan tutumun karşısında olduklarını vurguladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Almanya ile tatsız bir olay yaşandığını anımsatarak, Avrupa'da bir yandan evrensel değerlere atıfta bulunan bir medeniyet iddiasının dile getirildiğini, ancak öte yandan da kendi içine kapanan, ırkçı, yabancı düşmanı ve özellikle İslamofobinin yükseldiği bir Avrupa'nın söz konusu olduğunu söyledi. Bostancı, Türk siyasetçilere Almanya'nın takındığı tutumu kınadığını belirtti.

15 Temmuz'un kadın gazilerine alkış

Öte yandan 15 Temmuz'daki darbe girişiminde gazi olan kadınlar ve şehit yakınları, dinleyici locasında Genel Kurul çalışmalarını bir süre izledi.

Milletvekilleri ayağa kalkarak gazi kadınları alkışladı.