TBMM'de yoğun mesai

TBMM Genel Kurulu, 24 Temmuz Perşembe gününe kadar hafta sonları da dahil aralıksız çalışacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TBMM Genel Kurulu, 24 Temmuz Perşembe gününe kadar hafta sonları da dahil aralıksız çalışacak.

AK Parti, Danışma Kurulu toplanamadığı için Meclis'in çalışma takvimine ilişkin grup önerisini, Genel Kurul gündemine getirdi.

Kabul edilen öneriye göre, Genel Kurul bugün, çözüm sürecine ilişkin düzenlemelerin yer aldığı Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı'nı yasalaştırmak için mesai yapacak.

Bu tasarının ardından Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulması ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Tasarı'nın görüşmelerine geçilecek.

Türkiye'nin bazı ülkelerle imzaladığı uluslararası anlaşmaları onaylayan kanun tasarıları da gündemin ön sıralarına alındı.

Meclis, gündemindeki bu tasarıları görüşmek için hafta sonları da dahil aralıksız 24 Temmuz'a kadar çalışacak. 

Öneri üzerindeki görüşmelerde HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, AK Parti'nin bildiğini yapıp, Meclis'in önüne gündem dayattığını savundu. 

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da AK Parti'nin bu kadar acele etmesinin nedenini iyi anlamak gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay,  TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun 1 aydır çalıştığını anımsatarak, "Soma'yı, vergi, prim aflarını getirin, yarım saatte geçirelim. Soma, devletten gelecek haberi bekliyor. Partinizde, yöneticilerinizde iyi niyet görmüyoruz" dedi.