TCDD yeni seferler başlatıyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, 16 Ağustos'ta İzmir Alsancak Gar'ında düzenlenecek törenle Konya-İzmir-Konya hattında Konya Mavi Treni'ni ilk seferine uğurlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TCDD, Ramazan Bayramıyla da çakışan tarihlerde çeşitli ana hat ve bölgesel parkurlarda yeni trenler sefere koyarken, Bayram nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak üzere ana hat trenlerini ilave vagonlarla takviye etti.

TCDD Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yol yenilemeleri yapılan Konya-İzmir-Konya hattında 16 Ağustos 2012 tarihinden itibaren, Konya Mavi Treni karşılıklı olarak sefer yapacak. Her iki ilden saat 20.00'de kalkacak tren İzmir-Manisa-Uşak-Afyon ve Konya güzergahını izleyecek. Klimalı olan tren, 4 pulman, 1 kuşetli, 1 yataklı ve 1 yemekli vagondan oluşuyor.

Konya Mavi Treninin ilk seferi nedeniyle, 16 Ağustos Perşembe günü saat 19.30'da Alsancak Garı'nda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla düzenlenecek törenden telekonferans sistemiyle Konya Garı'na bağlantı sağlanacak. Toros Ekspresi ise aynı tarihten itibaren Adana-Eskişehir-Adana arasında yolcu taşımaya başlayacak. 5 pulman vagondan oluşan Toros Ekspresi, Adana'dan 07.05, Eskişehir'den ise 07.20'de hareket edecek.

TCDD ayrıca yakın kentler arasında demiryolu taşımacılığını artırmak amacıyla bölgesel trenler de sefere koydu. Bu kapsamda İzmir-Uşak-İzmir, Basmane-Denizli, Denizli-Söke, Nazilli-Söke, Denizli-Nazilli parkurlarında bölgesel trenler hizmet verecek. Ramazan Bayramı süresince artan yolcu talebini karşılamak için de bir dizi tedbir alan TCDD, İzmir Mavi, Karesi Ekspresi, İç Anadolu, Çukurova ve 4 Eylül Mavi, Doğu ve Güney/Vangölü Ekspreslerinin teşkilatlarına vagon ilaveleri yaptı.

Ayrıca bayram süresince Kütahya-Balıkesir hattına da bölgesel tren sefere konuldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir