TCE-EGE Konteyner Terminali, kapasitesini artırıyor

İzmir'in Aliağa ilçesi Nemrut Körfezi Limanlar Bölgesinde hizmet veren TCE-EGE Konteyner Terminali, 6 adet yeni lastik tekerlekli vinç yatırımı yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - İzmir'in Aliağa ilçesi Nemrut Körfezi Limanlar Bölgesinde hizmet veren İspanya merkezli Grup TCB şirketlerinden TCE-EGE Konteyner Terminali, 40 ton kaldırma kapasitesine sahip 6 adet yeni lastik tekerlekli vinç (RTG) yatırımıyla kapasitesini artırdığı bildirildi.

Aliağa Ticaret Odasından (ALTO) yapılan yazılı açıklamaya göre, ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, 6 artı 1 kat ve 6 artı 1 sıra elleçleme ve 40 ton kaldırma kapasitesine sahip 6 adet RTG'nin kuruluma çalışmalarının sürdüğü TCE-EGE Konteyner Terminali'ni ziyaret ederek, TCE-EGE Genel Müdürü Vahdet Keleş'ten yeni yatırımlar hakkında bilgi aldı.

Keleş, terminallerinin sektörün en gelişmiş ekipmanları ve bilgi işlem teknolojisiyle uluslararası standartlarda hizmet sunduğunu ifade etti.

TCE-EGE Konteyner Terminalinin şu an itibariyle yıllık 400 bin TEU elleçleme kapasitesine sahip olduğunu belirten Keleş, yeni yatırım projeleriyle yıllık 1 milyon TEU'luk kapasite hedeflediklerini bildirdi.

Keleş, yeni yatırımlar kapsamında son olarak 6 artı 1 kat ve 6 artı 1 sıra elleçleme ve 40 ton kaldırma kapasitesine sahip 6 adet RTG'nin kuruluma çalışmalarına başlandığına işaret ederek, 2 adet STS rıhtım vincini de 2011 yılında teslim alarak hizmete sunacaklarını kaydetti.

TCEEGE olarak, bugüne kadar yaptıkları ve devam etmekte olan alt ve üst yapı yatırımlarıyla bölgede sundukları hizmet kalite standardını yükseltiklerini ifade eden Keleş, "Bu da liman paydaşlarımıza maliyet ve zamanda verimlilik faydası sağlıyor" görüşünü bildirdi.

Nemrut'a gelen gemi sayısında artış

ALTO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka da Aliağa'daki firmaların konteyner terminal yatırımları sayesinde bölgeye gelen gemi sayısı ve ticari faaliyetlerde önemli bir artış yaşandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Aliağa, konteyner liman hizmetlerinde Türkiye'nin gözdesi bir bölge haline geldi. Aliağa'daki iskele ve limanlara 2009 yılında 3 bin 840 gemi gelirken, 2010 yılının 11 ayında 4 bin 80 gemi geldi. Tüm bunlar, bölgemizdeki firmaların sektöre olan inancı ve yatırımlarıyla gerçekleşiyor."

TCE-EGE, modern terminali, dünya genelinde faaliyet gösteren taşımacılık şirketleriyle çalışmasıyla kısa sürede önemli işlere imza attı. Yeni alınan 6 adet RTG'nin hizmete girmesiyle bu hizmetler katlanacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir