TEB'den 'Marifeti Büyük Hesap'

TEB yeni ürünü ile Aralık sonuna kadar 10 bin yeni müşteri hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası (TEB), günlük faiz kazandıran, gün içinde para çekme ve yatırma esnekliği sağlayan, bin lira ve üzerinde faiz kazandıran "Marifeti Büyük Hesap" adlı yeni bir ürün sundu.
TEB Özel ve Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, ürünün tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, tasarruf amaçlı yeni ürün için yüzde 10,10 "hoş geldin faizi" uygulayacaklarını ve 6 ay boyunca bu hesabı kullanan, ortalamada 15 bin lira bakiyeyi tutturan müşterilere ayrıca "sadakat bonus"u adı altında ek faiz vereceklerini söyledi.
Türkiye'de yatırım denildiğinde akla ilk altın ve gayrimenkulün geldiğini, nisan ayında yayınlanan Sermaye Piyasası Algı ve Yatırım Potansiyeli Belirleme Araştırmasının da bu sonucu doğruladığını anlatan Mendi, araştırmaya katılanların yüzde 17'sinin yatırımlarını banka mevduat hesabına yatırmayı tercih edeceğini belirttiğini, TEB olarak Marifeti Büyük Hesap ile alternatif bir yatırım aracı sunduklarını ifade etti.
Söz konusu hesabın günlük nakit akışı için kullanılan bir hesap değil, tamamen tasarruf amaçlı bir hesap olduğunu, günlük olarak faiz işleten ürünün vadeli mevduattan farklı olarak müşteriye tasarruf yaparken parasını gün içinde çekme ve yatırma esnekliği sunduğunu belirten Mendi, ayrıca EFT/havale, hesap işletim masrafı alınmadığını, TL'nin yanı sıra dolar ve avro döviz cinslerinden hesap açılabildiğini, bin lira ve üzerine faiz kazandırdığını bildirdi.
Soruları da yanıtlayan Mendi, ürünün bir ay önce pilot olarak tanıtımının yapıldığını ve bu süre içinde beğenildiğini, banka içinde çalışanlar arasında da ciddi oranda talep olduğunu vurguladı. Mendi, Marifeti Büyük Hesap ile aralık ayı sonuna kadar 10 bin yeni müşteri hedeflediklerini ifade etti.
Marifeti Büyük Hesabın TEB'in mevduat tabanını pozitif yönde etkileyecek bir ürün olduğunu kaydeden Mendi, "Mevduatta sektörde bir artış var. Banka olarak artışımız, sektörden daha fazla. 
Bu sene TEB, hem mevduatta hem kredide pazar büyümesinin üzerinde büyüdü. 2012'de de amacımız pazar büyümesi üzerinde büyüme yakalayabilmek. Biz karlı büyümeye önem veriyoruz. Kredilerde yavaşlama başladı. Bizim için önemli olan, pazar büyümesinin altında kalmayacak şekilde büyümek" dedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir