"Tek başımıza da kalsak millet egemenliğini savunacağız"

Başbakan Binali Yıldırım, "Çirkin oyunlarla, tahriklerle kimsenin varacağı bir yer yoktur. Tek başımıza da kalsak millet egemenliğini her şart altında savunmaya devam edeceğiz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım, Hamamönü'de Mehmet Akif İnan Vakfı hizmet binasının açılışında konuştu.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen'in Kurucu Genel Başkanı olan merhum Mehmet Akif İnan'ın hatırasının artık bu çatı altında yaşamaya devam edeceğini dile getiren Yıldırım, İnan'ın eserleri ve fikirlerinin bu vakıf marifetiyle gençlere ve gelecek nesillere aktarılacağını, vakıf çatısı altında nitelikli projelere, eğitim ve sosyal içerikli güzel çalışmalara imza atılacağından hiçbir tereddüdünün olmadığını belirtti.

Başbakan Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"12 Eylül karanlığında bütün şehirleri tek tek dolaşarak, konferanslarıyla vesayet rejimine karşı dimdik durmuştur. 15 yıl boyunca tıpkı biz de Akif Hocamızın yolundan gidiyoruz. Hiç kimsenin karşısında eğilmedik, bükülmedik, bel bağlamadık. Bundan sonra da dimdik duracak, asla eğilip, bükülmeyeceğiz. Bu millete hayal kırıklığı yaşatmadık, Allah'ın izniyle bundan sonra da yaşatmayacağız. Milletimiz bize bir emanet verdi. Kim ki o emaneti almaya, gasp etmeye yeltenir, önce bizi ve milletimizi karşısında bulur. Milletin emaneti kutsaldır ve o emanete uzanan ellere, 'dur bakalım' demek ve bunun hesabını da hukuk içerisinde sormak bizim en büyük görevimizdir, mükellefiyetimizdir. Çirkin oyunlarla tahriklerle kışkırtmalarla hiç kimsenin varacağı bir yer yoktur ve artık o dönemler geride kalmıştır."

Tek başlarına da kalsalar, millet emanetini, milletin egemenliğini, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü her şart altında savunmaya devam edeceklerini belirten Yıldırım, bunu en zor dönemlerde demokrasiyi muhafaza etme mücadelesi verenlerin aziz hatıraları, Türk milleti ve ülkenin geleceği genç nesiller için yapacaklarını anlattı.

Bu konularda ilginizi çekebilir