TEKEL eylemine polis müdahale etti

Polisin ikazını dikkate almayan KESK üyesi grubun polis barikatına yüklenmeye devam etmesi üzerine göz yaşartıcı gazla gruba müdahale edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tekel işçilerini desteklemek amacıyla Ziya Gökalp Caddesi'nde bekleyen ve yolu kapatmak isteyen KESK üyesi gruba polis müdahale etti.

Tekel işçilerinin Ankara'da yaptığı bir günlük eyleme destek vermek amacıyla Ziya Gökalp Caddesinde toplanan KESK üyesi grup, yaklaşık üç saat süren beklemenin ardından caddenin Kolej istikametine giden yönünü trafiğe kapatmak istedi.

Grubu çevreleyen çevik kuvvet polisinin kurduğu barikata yüklenen grup, eylemlerinin "yasadışı" olduğu belirtilerek, ikaz edildi.

Polisin ikazını dikkate almayan grubun barikata yüklenmeye devam etmesi üzerine göz yaşartıcı gazla gruba müdahale edildi.

Ziya Gökalp Caddesi üzerinde gerçekleşen kısa süreli arbedenin ardından gruptakiler, Dr. Mediha Eldem sokağına girdi. Buradan çevik kuvvet polisine taş atan gruptakiler, tekrar polis barikatının önüne gelerek, sloganlarla protesto gösterisi yaptı. Gruptakiler daha sonra Adakale Sokak'ta oturma eylemi başlattı.  

Olaylar sırasında, Ankara Valisi Kemal Önal ile Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in bulunduğu emniyete ait bir helikopter yerdeki ekipleri yönlendirdi.

TÜRK-İŞ: Tekel işçilerinin ziyareti engellenmemelidir

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu yazılı açıklamasında, TÜRK-İŞ'in üye 35 sendikasıyla milyonları temsil eden bir kuruluş olduğu vurgulandı.

Konfederasyona üye sendikaların önderlik ettiği her mücadelenin TÜRK-İŞ'in mücadelesi olduğu ifade edilen açıklamada, "Bu nedenledir ki Tekel işçilerinin 78 gün boyunca TÜRK-İŞ Genel Merkezi önünde sürdürdüğü eyleme, TÜRK-İŞ üye sendikalarıyla birlikte her türlü desteği vermiş ve bu süre içinde sorunun çözümü için her türlü girişimde bulunmuştur" denildi.

Tekel işçilerinin, TÜRK-İŞ önünde geçirdikleri 78 gün boyunca asayiş sorunu yaratacak hiçbir olaya neden olmadıkları, disiplinli ve sağduyulu davranışları ile Türkiye'ye olduğu kadar dünyaya da örnek bir mücadele verdikleri belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tekel işçileri, Tekgıda-İş Sendikası'nın aldığı karar doğrultusunda 1 Nisan 2010 tarihinde, yani bugün TÜRK-İŞ'in önünde bir gün süreyle gecelemek üzere Ankara'ya gelmiştir ancak bugün sabah saatlerinden itibaren işçilerin TÜRK-İŞ önüne gelmeleri güvenlik güçlerince engellenmektedir. Bu durum, Ankara'nın çeşitli yerlerinde gerginliğe sebep olmaktadır.

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu, güvenlik güçlerinden hak arama yollarının açık tutularak TÜRK-İŞ'in önüne gelmek isteyen Tekel işçilerine koyduğu engeli kaldırmasını istemekte, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne ancak bu yolla geçilebileceğine inanmaktadır.

TÜRK-İŞ, tüm işçilerin olduğu gibi Tekel işçilerinin de evidir. Tekel işçilerinin, TÜRK-İŞ Genel Merkezini ziyareti engellenmemelidir."

Görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı

Bu arada, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Mustafa Kumlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın da aralarında bulunduğu yetkililerle Tekel işçilerine TÜRK-İŞ önüne gelmeleri izin verilmesi konusunda görüşmelerde bulundu ancak bu görüşmelerden olumlu bir sonuç alınamadığı öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir