Tekel İşçileri, TBMM'de destek istedi

Tekel işçileri, Kılıçdaroğlu'yla makamında görüştü. Gruptakiler daha sonra MHP Grup Başkanvekili Vural ile görüşme yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA- Tekel işçisi bir grup, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile görüşerek durumlarıyla ilgili destek istedi.

Güvenpark'ta toplanan grup üyeleri, çeşitli sloganlarla Meclis'e yürüdü ve ziyaretçi kapısından girerek, CHP Grup Toplantısını izledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, toplantının ardından Tekel işçileriyle makamında görüştü. Gruptakiler, daha sonra MHP Grup Başkanvekili Vural ile görüşme yaptı.

Grup adına konuşan Kenan Aslantaş, Meclis önünde yaptığı açıklamada, "Kılıçdaroğlu'nun yürüttükleri mücadelede yanlarında olduğunu söylediğini" belirtti.

Aslantaş, Kılıçdaroğlu'nun kendilerine "CHP iktidar olduğunda 4/C uygulamasını kaldıracağını ve taşeronlaşmaya son vereceğini ifade ettiğini" söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Vural'ın da kendilerine destek olacaklarını ilettiğini belirten Aslantaş, "4/C'nin kaldırılması noktasında, Tekel işçilerinin sorunlarını gündeme getireceklerini söylediler" dedi.

Tekgıda-İş Sendikasının aldığı karar doğrultusunda Meclis'e geldiklerini anlatan Aslantaş, kavga etmek gibi bir niyetlerinin olmadığını, haklarını aradıklarını söyledi.

Eylemlerinin diğer illerde süreceğini belirten Aslantaş, "Ağustos ayında haklarını alana kadar süresiz eylem için Ankara'ya geleceklerini" kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir